DIETETYK WROCŁAW

Ocena: 0/5
Zawód dietetyk to spełnienie moich dziecięcych marzeń: o byciu lekarką, psychologiem, kucharką i dziennikarką. Po trosze wszystkie je spełniam. Pomagam ludziom osiągnąć zdrowie, zadowolenie z siebie i swojego wyglądu, wymyślam przepisy kulinarne, które oczywiście muszę wypróbować i na koniec wszystko to opisuję w zaleceniach dla moich klientów lub w artykułach. Dzięki temu praca jest jednocześnie moją pasją. Lubię podróżować, próbować nowych dań.Kolekcjonuję książki kucharskie, uwierz mi, nigdy nie mam ich za dużo. Jeśli chcesz podobnie jak ja odkryć radość jedzenia i poczuć się dobrze we własnym ciele, zapraszam!
Jestem absolwentką wydziału Nauk o Żywności Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu na specjalizacji Żywienie Człowieka. Zagadnienia związane ze zdrowiem i żywieniem człowieka interesują mnie od początku studiów.
Jestem jednym z pierwszych dietetyków we Wrocławiu, pracuję od 2003 r i mam 12 lat doświadczenia, a Gabinet działa od maja 2005r czyli już 10 lat.
Szczególnie zajmuję się odchudzaniem i dietoterapią w chorobach autoimmunologicznych. Opracowałam autorskie programy edukacji dietetycznej dla różnych grup pacjentów – kardiologicznych, cukrzycowych, otyłych. Przez 12 lat współpracuję z lekarzami wielu specjalności i uczestniczę w konferencjach naukowych.
Stale pogłębiam moją wiedzę na licznych szkoleniach, biorę udział w konferencjach na temat zdrowia, również jako prelegentka. Od kilku lat jestem edukatorką w programach promocji zdrowia dla dzieci, młodych rodziców, seniorów oraz pacjentów kardiologicznych i diabetologicznych. Doradzam też wrocławskim żłobkom i przedszkolom oraz publikuję artykuły o tematyce żywieniowej i kulinarnej na portalach internetowych.
Jestem członkiem Polskiego Towarzystwa Dietetyki oraz Polskiego Towarzystwa Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej.
zobacz więcej
Zawód dietetyk to spełnienie moich dziecięcych marzeń: o byciu lekarką, psychologiem, kucharką i dziennikarką. Po trosze wszystkie je spełniam. Pomagam ludziom osiągnąć zdrowie, zadowolenie z siebie i swojego wyglądu, wymyślam przepisy kulinarne, które oczywiście muszę wypróbować i na koniec wszystko to opisuję w zaleceniach dla moich klientów lub w artykułach. Dzięki temu praca jest jednocześnie moją pasją. Lubię podróżować, próbować nowych dań.Kolekcjonuję książki kucharskie, uwierz mi, nigdy nie mam ich za dużo. Jeśli chcesz podobnie jak ja odkryć radość jedzenia i poczuć się dobrze we własnym ciele, zapraszam!
Jestem absolwentką wydziału Nauk o Żywności Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu na specjalizacji Żywienie Człowieka. Zagadnienia związane ze zdrowiem i żywieniem człowieka interesują mnie od początku studiów.
Jestem jednym z pierwszych dietetyków we Wrocławiu, pracuję od 2003 r i mam 12 lat doświadczenia, a Gabinet działa od maja 2005r czyli już 10 lat.
Szczególnie zajmuję się odchudzaniem i dietoterapią w chorobach autoimmunologicznych. Opracowałam autorskie programy edukacji dietetycznej dla różnych grup pacjentów – kardiologicznych, cukrzycowych, otyłych. Przez 12 lat współpracuję z lekarzami wielu specjalności i uczestniczę w konferencjach naukowych.
Stale pogłębiam moją wiedzę na licznych szkoleniach, biorę udział w konferencjach na temat zdrowia, również jako prelegentka. Od kilku lat jestem edukatorką w programach promocji zdrowia dla dzieci, młodych rodziców, seniorów oraz pacjentów kardiologicznych i diabetologicznych. Doradzam też wrocławskim żłobkom i przedszkolom oraz publikuję artykuły o tematyce żywieniowej i kulinarnej na portalach internetowych.
Jestem członkiem Polskiego Towarzystwa Dietetyki oraz Polskiego Towarzystwa Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej.
zobacz więcej
Ten dietetyk nie uzupełnił swoich usług

Ocena: 0/5
Firma Symbiosis powstała, aby dzięki właściwemu odżywianiu pomóc odnaleźć harmonię i równowagę we własnym ciele.
Naturalnym stanem naszego ciała jest zdrowie, siła i witalność.
Wierzę, że dzięki prostemu, świadomemu odżywianiu każdy z nas może taki stan osiągnąć lub do niego powrócić.
Pokazuję jak słuchać swoich realnych potrzeb, szanować swoje ciało oraz w jaki sposób przygotowywać proste i naturalne posiłki, tak by czerpać z pożywienia to co najważniejsze - energię i siłę.
Układam indywidualne plany żywieniowe w nadwadze, otyłości, niedowadze, chorobach, alergiach i nietolerancjach pokarmowych, dla dzieci i młodzieży, kobiet w ciąży i sportowców.
zobacz więcej
Firma Symbiosis powstała, aby dzięki właściwemu odżywianiu pomóc odnaleźć harmonię i równowagę we własnym ciele.
Naturalnym stanem naszego ciała jest zdrowie, siła i witalność.
Wierzę, że dzięki prostemu, świadomemu odżywianiu każdy z nas może taki stan osiągnąć lub do niego powrócić.
Pokazuję jak słuchać swoich realnych potrzeb, szanować swoje ciało oraz w jaki sposób przygotowywać proste i naturalne posiłki, tak by czerpać z pożywienia to co najważniejsze - energię i siłę.
Układam indywidualne plany żywieniowe w nadwadze, otyłości, niedowadze, chorobach, alergiach i nietolerancjach pokarmowych, dla dzieci i młodzieży, kobiet w ciąży i sportowców.
zobacz więcej
Ten dietetyk nie uzupełnił swoich usług

Ocena: 0/5
Jestem dietetykiem medycznym. Ukończyłam z wyróżnieniem studia licencjackie i magisterskie na kierunku Dietetyka Uniwersytetu Medycznego im. Piastów Śląskich we Wrocławiu.
W swojej pracy kieruję się zarówno dietetyką opartą na dowodach (ang. Evidence-based Nutrition), jak i wiedzą o potencjale płynącym z naturalnej i zdrowej żywności. Nie uznaję "diet cud". Dlatego osoby z nadmierną masą ciała prowadzę holistycznie, proponując im nie tylko trwałą zmianę sposobu odżywiania, poprzez smaczne i urozmaicone posiłki, ale również aktywność fizyczną — dopasowaną do indywidualnych możliwości. Współpracując z pacjentami, nie narzucam im niemożliwych do zrealizowania planów dietetycznych. Stawiam na wspólne dążenie do osiągnięcia „złotego środka” w procesie zmiany nawyków żywieniowych. W kręgu moich zainteresowań ważne miejsce zajmuje żywienie osób chorych. Bardzo bliskie są mi słowa L. Paulinga: „Właściwe odżywianie będzie medycyną jutra”. Uważam, że nabierają one szczególnego znaczenia współcześnie, kiedy powszechność chorób cywilizacyjnych skłania do poszukiwania wsparcia dla medycyny, właśnie w dietetyce. Dlatego, jeśli zastanawiasz się jak schudnąć, potrzebujesz skutecznej, indywidualnej diety, zapraszam do mojej poradni we Wrocławiu.
zobacz więcej
Jestem dietetykiem medycznym. Ukończyłam z wyróżnieniem studia licencjackie i magisterskie na kierunku Dietetyka Uniwersytetu Medycznego im. Piastów Śląskich we Wrocławiu.
W swojej pracy kieruję się zarówno dietetyką opartą na dowodach (ang. Evidence-based Nutrition), jak i wiedzą o potencjale płynącym z naturalnej i zdrowej żywności. Nie uznaję "diet cud". Dlatego osoby z nadmierną masą ciała prowadzę holistycznie, proponując im nie tylko trwałą zmianę sposobu odżywiania, poprzez smaczne i urozmaicone posiłki, ale również aktywność fizyczną — dopasowaną do indywidualnych możliwości. Współpracując z pacjentami, nie narzucam im niemożliwych do zrealizowania planów dietetycznych. Stawiam na wspólne dążenie do osiągnięcia „złotego środka” w procesie zmiany nawyków żywieniowych. W kręgu moich zainteresowań ważne miejsce zajmuje żywienie osób chorych. Bardzo bliskie są mi słowa L. Paulinga: „Właściwe odżywianie będzie medycyną jutra”. Uważam, że nabierają one szczególnego znaczenia współcześnie, kiedy powszechność chorób cywilizacyjnych skłania do poszukiwania wsparcia dla medycyny, właśnie w dietetyce. Dlatego, jeśli zastanawiasz się jak schudnąć, potrzebujesz skutecznej, indywidualnej diety, zapraszam do mojej poradni we Wrocławiu.
zobacz więcej
Ten dietetyk nie uzupełnił swoich usług

Ocena: 0/5
Tytuł mgr dietetyki zdobyłam na Uniwersytecie Medycznym we Wrocławiu.
Brałam czynny udział w Studenckim Kole Naukowym przy Zakładzie Dietetyki. Jestem współautorką publikacji naukowych.
Nadal poszerzam swoją wiedzę, poprzez uczestnictwo w konferencjach, szkoleniach i kursach o tematyce żywieniowej.
Doświadczenie zawodowe uzyskałam praktykując w przychodniach lekarskich, gabinetach dietetycznych oraz szpitalach. Prowadzę pacjentów o szerokim spektrum problemów żywieniowych i zdrowotnych. Szczególnym zainteresowaniem darzę zagadnienia z zakresu autoimmunologii.
Prywatnie jestem miłośniczką zdrowej kuchni. W wolnych chwilach zarażam innych swoim optymizmem i uśmiechem. Możecie mnie także spotkać na rolkach ;)
zobacz więcej
Tytuł mgr dietetyki zdobyłam na Uniwersytecie Medycznym we Wrocławiu.
Brałam czynny udział w Studenckim Kole Naukowym przy Zakładzie Dietetyki. Jestem współautorką publikacji naukowych.
Nadal poszerzam swoją wiedzę, poprzez uczestnictwo w konferencjach, szkoleniach i kursach o tematyce żywieniowej.
Doświadczenie zawodowe uzyskałam praktykując w przychodniach lekarskich, gabinetach dietetycznych oraz szpitalach. Prowadzę pacjentów o szerokim spektrum problemów żywieniowych i zdrowotnych. Szczególnym zainteresowaniem darzę zagadnienia z zakresu autoimmunologii.
Prywatnie jestem miłośniczką zdrowej kuchni. W wolnych chwilach zarażam innych swoim optymizmem i uśmiechem. Możecie mnie także spotkać na rolkach ;)
zobacz więcej
Ten dietetyk nie uzupełnił swoich usług

Ocena: 0/5
Ten dietetyk nie uzupełnił jeszcze informacji o sobie.
Ten dietetyk nie uzupełnił jeszcze informacji o sobie.
Ten dietetyk nie uzupełnił swoich usług

Ocena: 0/5
Jestem absolwentką Wydziału Zdrowia Publicznego Akademii Medycznej we Wrocławiu oraz Uniwersytetu Przyrodniczego. Pasjonuje się dietetyką, która jest moją filozofią życia. Doświadczenie zawodowe zdobywałam zajmując się żywieniem pacjentów hospitalizowanych. Chęć dzielenia się moją wiedzą i pasją, a także zapotrzebowanie osób zdrowych i chorych na profesjonalne usługi doradztwa żywieniowego, edukacji zdrowotnej sprawiły, że powstała firma Profidiet.
Pracuję obecnie z osobami z chorobami dietozależnymi, wymagającymi zmian stylu życia, a także z osobami, które chcą nauczyć się zdrowego odżywiania. Pomagam pacjentom z problemem nadwagi i otyłości, z zespołem metabolicznym, schorzeniami niezakaźnymi, w których dieta jest jednym z etapów leczenia Jestem również dietetykiem i edukatorem zdrowotnym we wspieranym przez Wydział Zdrowia UM Wrocław Programie profilaktyki cukrzycy i zaburzeń metabolicznych dla dzieci, młodzieży i dorosłych. Prowadzę indywidualną edukację żywieniową i udzielam porad pacjentom z cukrzycą typu I i II. Prowadzę edukację żywieniową pacjentów z cukrzycą i ich rodzin zarówno poprzez warsztaty żywieniowe z zajęciami praktycznymi jak i prelekcje, wraz z zespołem diabetologicznym prowadzę warsztaty metoda profesora Bergera, redaguję również dział poświęcony żywieniu w kwartalniku Magazyn Diabetyka. Jestem partnerem projektu Wrocławianie na Badanie, który popularyzuje aktywność zdrowotną Wrocławian. Popieram chętnie inicjatywy, które dotyczą popularyzacji zasad zdrowego żywienia wśród dzieci i młodzieży.
zobacz więcej
Jestem absolwentką Wydziału Zdrowia Publicznego Akademii Medycznej we Wrocławiu oraz Uniwersytetu Przyrodniczego. Pasjonuje się dietetyką, która jest moją filozofią życia. Doświadczenie zawodowe zdobywałam zajmując się żywieniem pacjentów hospitalizowanych. Chęć dzielenia się moją wiedzą i pasją, a także zapotrzebowanie osób zdrowych i chorych na profesjonalne usługi doradztwa żywieniowego, edukacji zdrowotnej sprawiły, że powstała firma Profidiet.
Pracuję obecnie z osobami z chorobami dietozależnymi, wymagającymi zmian stylu życia, a także z osobami, które chcą nauczyć się zdrowego odżywiania. Pomagam pacjentom z problemem nadwagi i otyłości, z zespołem metabolicznym, schorzeniami niezakaźnymi, w których dieta jest jednym z etapów leczenia Jestem również dietetykiem i edukatorem zdrowotnym we wspieranym przez Wydział Zdrowia UM Wrocław Programie profilaktyki cukrzycy i zaburzeń metabolicznych dla dzieci, młodzieży i dorosłych. Prowadzę indywidualną edukację żywieniową i udzielam porad pacjentom z cukrzycą typu I i II. Prowadzę edukację żywieniową pacjentów z cukrzycą i ich rodzin zarówno poprzez warsztaty żywieniowe z zajęciami praktycznymi jak i prelekcje, wraz z zespołem diabetologicznym prowadzę warsztaty metoda profesora Bergera, redaguję również dział poświęcony żywieniu w kwartalniku Magazyn Diabetyka. Jestem partnerem projektu Wrocławianie na Badanie, który popularyzuje aktywność zdrowotną Wrocławian. Popieram chętnie inicjatywy, które dotyczą popularyzacji zasad zdrowego żywienia wśród dzieci i młodzieży.
zobacz więcej
Ten dietetyk nie uzupełnił swoich usług

Ocena: 0/5
Jestem absolwentką Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu, kierunek Technologia Żywności i Żywienie Człowieka. Doradzam, w jaki sposób odżywiać się, aby zachować zdrowie oraz jak wspomagać leczenie chorób wywołanych przez z nietolerowanie niektórych pokarmów. W trakcie studiów magisterskich prowadziłam badania żywieniowe wśród uczniów szkół średnich oraz gimnazjalnych, analizując ich nawyki żywieniowe oraz stan odżywienia. Po zakończeniu nauki podjęłam pracę w Przychodni Nowy Dwór, gdzie pracowałam w ramach NFZ w poradni diabetologicznej oraz w Klinice Diety Gryszkin.
Jestem aktywnym członkiem Polskiego Towarzystwa Dietetyki oraz Polskiego Stowarzyszenia Zdrowej Żywności i Żywienia, a także Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej.
Nie korzystam z gotowych diet, z każdym pacjentem pracuje indywidualnie, uwzględniając jego stan zdrowia, nawyki, styl życia oraz preferencje żywieniowe. Potrafię wsłuchać się w potrzeby pacjenta i bardzo stara się, aby ułożony plan żywieniowy był efektywny, skuteczny i dopasowany do możliwości oraz umiejętności kulinarnych osoby, którą się opiekuję. Stale podnoszę kwalifikacje, uczestnicząc w konferencjach, warsztatach i szkoleniach z zakresu dietetyki, alergii i nietolerancji pokarmowych, psychodietetyki, żywienia sportowców itp.
zobacz więcej
Jestem absolwentką Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu, kierunek Technologia Żywności i Żywienie Człowieka. Doradzam, w jaki sposób odżywiać się, aby zachować zdrowie oraz jak wspomagać leczenie chorób wywołanych przez z nietolerowanie niektórych pokarmów. W trakcie studiów magisterskich prowadziłam badania żywieniowe wśród uczniów szkół średnich oraz gimnazjalnych, analizując ich nawyki żywieniowe oraz stan odżywienia. Po zakończeniu nauki podjęłam pracę w Przychodni Nowy Dwór, gdzie pracowałam w ramach NFZ w poradni diabetologicznej oraz w Klinice Diety Gryszkin.
Jestem aktywnym członkiem Polskiego Towarzystwa Dietetyki oraz Polskiego Stowarzyszenia Zdrowej Żywności i Żywienia, a także Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej.
Nie korzystam z gotowych diet, z każdym pacjentem pracuje indywidualnie, uwzględniając jego stan zdrowia, nawyki, styl życia oraz preferencje żywieniowe. Potrafię wsłuchać się w potrzeby pacjenta i bardzo stara się, aby ułożony plan żywieniowy był efektywny, skuteczny i dopasowany do możliwości oraz umiejętności kulinarnych osoby, którą się opiekuję. Stale podnoszę kwalifikacje, uczestnicząc w konferencjach, warsztatach i szkoleniach z zakresu dietetyki, alergii i nietolerancji pokarmowych, psychodietetyki, żywienia sportowców itp.
zobacz więcej
Ten dietetyk nie uzupełnił swoich usług

Ocena: 0/5
Wierzę w to, co może zaoferować medycyna, nauka. W dalszym ciągu jestem na etapie „dlaczego?”, więc nieustannie poszukuję odpowiedzi, na pytania, które w świecie nauki piętrzą się jedno na drugim. Wierzę w człowieka, w siłę umysłu, w niekończące się możliwości. Najważniejszy dla mnie jest rozwój, nie umiem stać w intelektualnej poczekalni. Skończyłam cztery fakultety związane z medycyną, w każdym zdobyłam nie tylko wiedzę, ale i doświadczenie. Zawsze wiedziałam, że będę pracowała z drugim człowiekiem i zgłębianie go tylko na jednej płaszczyźnie okazało się niewystarczające….wszystko przez to ciągłe „dlaczego?” :-). Ukończyłam terapię zajęciową, szkoliłam się w ośrodkach interwencji kryzysowej, poradniach dla osób uzależnionych. Pracowałam z człowiekiem niepełnosprawnym intelektualnie, fizycznie. Patrzyłam na ból, umieranie i wzniosłe pokonywanie własnych ograniczeń. Właśnie wtedy życie stało się dla mnie prawdziwą, świadomą wartością. Medycyna ratunkowa była kolejnym etapem w mojej edukacji. Nigdy nie zapomnę uczucia, kiedy pierwszy raz brałam udział w reanimacji….nie zapomnę twarzy, krwi, uczucia zwycięstwa i porażki, lejącej się strumieniami adrenaliny, nocnych dyżurów i zmęczenia. Fascynacja fizjologią wpisała się na stałe w moje życie, odkrywanie zależności między skomplikowanymi układami, między ciałem i umysłem, zdrowiem i chorobą zainspirowało mnie do zajęcia się dietetyką. To był mój brakujący puzzel. Coś, co uzupełniło mi obraz człowieka sprawnie funkcjonującego, cieszącego się zdrowiem, potrafiącego uwolnić i wykorzystać swój własny potencjał w każdym aspekcie życia. Bo odpowiedzi na pytania dlaczego chorujemy, dlaczego odczuwamy przewlekłe zmęczenie, obniżony nastrój, dlaczego nie akceptujemy siebie, odnaleźć można właśnie w interpretacji sposobu żywienia.
Lubię biegać, nawet nie uwieżysz ile rzeczy w życiu można po prostu wybiegać:-) Bieganie bardziej od mojego tyłka kształtuje mój charakter. Czuje się silniejsza, lepiej znoszę stres, jestem bardziej świadoma własnego ciała. W bieganiu towarzyszy mi mój Owczar – Rino, mój trener osobisty. Nie ma, że pada, wieje czy rzuca piorunami:-)
Praca daje mi ogromną satysfakcię, uwiebiam spotkania z ludźmi, cieszę się z najdrobniejszych sukcesów moich pacjentów, lubię patrzeć jak ich życie się zmienia, jak zaczynają czuć się dobrze we własnej skórze, jak odzyskują zdrowie. Cieszy mnie wzrost świadomych wyborów, odkrywanie kobiecości, przekonanie się do aktywności fizycznej. Siła mentalna bierze się z siły fizycznej im mocniejsze masz ciało, tym większe masz supermoce, które pozwolą Ci pokonywać trudności w życiu codziennym.
Nie stosuję szablonowego podejścia, w dietetyce nie ma sztywnych zasad, każdy z nas jest inny i ma inne potrzeby, nie ma dwóch osób, które zareagują tak samo na ten sam rodzaj terapii. Dlatego każdego traktuję jak odrębną historię, a rozdział w którym się spotykamy nosi tytuł…” Moc bierze się z talerza” :)
zobacz więcej
Wierzę w to, co może zaoferować medycyna, nauka. W dalszym ciągu jestem na etapie „dlaczego?”, więc nieustannie poszukuję odpowiedzi, na pytania, które w świecie nauki piętrzą się jedno na drugim. Wierzę w człowieka, w siłę umysłu, w niekończące się możliwości. Najważniejszy dla mnie jest rozwój, nie umiem stać w intelektualnej poczekalni. Skończyłam cztery fakultety związane z medycyną, w każdym zdobyłam nie tylko wiedzę, ale i doświadczenie. Zawsze wiedziałam, że będę pracowała z drugim człowiekiem i zgłębianie go tylko na jednej płaszczyźnie okazało się niewystarczające….wszystko przez to ciągłe „dlaczego?” :-). Ukończyłam terapię zajęciową, szkoliłam się w ośrodkach interwencji kryzysowej, poradniach dla osób uzależnionych. Pracowałam z człowiekiem niepełnosprawnym intelektualnie, fizycznie. Patrzyłam na ból, umieranie i wzniosłe pokonywanie własnych ograniczeń. Właśnie wtedy życie stało się dla mnie prawdziwą, świadomą wartością. Medycyna ratunkowa była kolejnym etapem w mojej edukacji. Nigdy nie zapomnę uczucia, kiedy pierwszy raz brałam udział w reanimacji….nie zapomnę twarzy, krwi, uczucia zwycięstwa i porażki, lejącej się strumieniami adrenaliny, nocnych dyżurów i zmęczenia. Fascynacja fizjologią wpisała się na stałe w moje życie, odkrywanie zależności między skomplikowanymi układami, między ciałem i umysłem, zdrowiem i chorobą zainspirowało mnie do zajęcia się dietetyką. To był mój brakujący puzzel. Coś, co uzupełniło mi obraz człowieka sprawnie funkcjonującego, cieszącego się zdrowiem, potrafiącego uwolnić i wykorzystać swój własny potencjał w każdym aspekcie życia. Bo odpowiedzi na pytania dlaczego chorujemy, dlaczego odczuwamy przewlekłe zmęczenie, obniżony nastrój, dlaczego nie akceptujemy siebie, odnaleźć można właśnie w interpretacji sposobu żywienia.
Lubię biegać, nawet nie uwieżysz ile rzeczy w życiu można po prostu wybiegać:-) Bieganie bardziej od mojego tyłka kształtuje mój charakter. Czuje się silniejsza, lepiej znoszę stres, jestem bardziej świadoma własnego ciała. W bieganiu towarzyszy mi mój Owczar – Rino, mój trener osobisty. Nie ma, że pada, wieje czy rzuca piorunami:-)
Praca daje mi ogromną satysfakcię, uwiebiam spotkania z ludźmi, cieszę się z najdrobniejszych sukcesów moich pacjentów, lubię patrzeć jak ich życie się zmienia, jak zaczynają czuć się dobrze we własnej skórze, jak odzyskują zdrowie. Cieszy mnie wzrost świadomych wyborów, odkrywanie kobiecości, przekonanie się do aktywności fizycznej. Siła mentalna bierze się z siły fizycznej im mocniejsze masz ciało, tym większe masz supermoce, które pozwolą Ci pokonywać trudności w życiu codziennym.
Nie stosuję szablonowego podejścia, w dietetyce nie ma sztywnych zasad, każdy z nas jest inny i ma inne potrzeby, nie ma dwóch osób, które zareagują tak samo na ten sam rodzaj terapii. Dlatego każdego traktuję jak odrębną historię, a rozdział w którym się spotykamy nosi tytuł…” Moc bierze się z talerza” :)
zobacz więcej
Ten dietetyk nie uzupełnił swoich usług

Ocena: 0/5
Założycielka Kliniki Diety Gryszkin, dietetyk od 2005 r.; ukończyła studia magisterskie na Wydziale Nauk o Żywności na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu i podyplomowe studia dietetyczne na Akademii Medycznej w Poznaniu.
Jest również aktywnym członkiem Zarządu Dolnośląskiego Towarzystwa Dietetyki.
Współpracuje z lekarzami różnych specjalności, z ośrodkami medycznymi i stowarzyszeniami, dając pacjentom specjalistyczne wsparcie.
Spececjalizuje się w dietetyce z zakresu alergii i nietolerancji pokarowych, zaburzeń pracy przewodu pokarmowego, jak również żywinenia dzieci ze spektrum autyzmu i zaburzeń zachowania.
Interesuje się psychologią, medycyną chińską i ziołolecznictwem, ale jej największą pasją jest człowiek. Potrafi wsłuchać się w jego potrzeby i dokłada wszelkich starań, aby ułożony plan żywieniowy był skuteczny, smaczny i ciekawy, ale także dopasowany do stylu życia oraz umiejętności kulinarnych.
zobacz więcej
Założycielka Kliniki Diety Gryszkin, dietetyk od 2005 r.; ukończyła studia magisterskie na Wydziale Nauk o Żywności na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu i podyplomowe studia dietetyczne na Akademii Medycznej w Poznaniu.
Jest również aktywnym członkiem Zarządu Dolnośląskiego Towarzystwa Dietetyki.
Współpracuje z lekarzami różnych specjalności, z ośrodkami medycznymi i stowarzyszeniami, dając pacjentom specjalistyczne wsparcie.
Spececjalizuje się w dietetyce z zakresu alergii i nietolerancji pokarowych, zaburzeń pracy przewodu pokarmowego, jak również żywinenia dzieci ze spektrum autyzmu i zaburzeń zachowania.
Interesuje się psychologią, medycyną chińską i ziołolecznictwem, ale jej największą pasją jest człowiek. Potrafi wsłuchać się w jego potrzeby i dokłada wszelkich starań, aby ułożony plan żywieniowy był skuteczny, smaczny i ciekawy, ale także dopasowany do stylu życia oraz umiejętności kulinarnych.
zobacz więcej
Ten dietetyk nie uzupełnił swoich usług

Ocena: 0/5
Jestem absolwentką Wydziału Nauk o Żywności Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu. Poszerzając wiedzę zdobytą na studiach inżynierskich kontynuowałam naukę na studiach licencjackich Dietetyka kliniczna. Posiadam uprawnienia Psychodietetyka (ukończone studia podyplomowe). Jestem także Członkiem Polskiego Towarzystwa Dietetyki.
Przede wszystkim cenię sobie indywidualne podejście do klienta, chętnie nawiązuję stały kontakt z podopiecznymi, wspólnie cieszymy się z postępów w diecie, wymieniamy przepisami.
Jestem dociekliwa i empatyczna, potrafię słuchać ludzi a siłę napędową do pracy daje mi satysfakcja z sukcesów moich pacjentów. Jestem aktywa i charyzmatyczna, uczestniczę w wielu szkoleniach i konferencjach z dziedziny żywienia, medycyny i motywacji. Staram się być na bieżąco z najnowszymi doniesieniami naukowymi, na których opieram zasady żywienia przekazywane klientom.
Proponowane przeze mnie potrawy są nie tylko zdrowe, ale przede wszystkim smaczne i proste w przygotowaniu.
Istotą mojej pracy jest edukacja klientów oraz zmiana ich podejścia do racjonalnego odżywiania. Kluczem do sukcesu jest przekazanie wiedzy i trików żywieniowych oraz uświadamianie dlaczego zmiana nawyków żywieniowych przynosi więcej korzyści i satysfakcji niż „dieta” oraz że „jeść” to nie to samo co „odżywiać się”.
zobacz więcej
Jestem absolwentką Wydziału Nauk o Żywności Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu. Poszerzając wiedzę zdobytą na studiach inżynierskich kontynuowałam naukę na studiach licencjackich Dietetyka kliniczna. Posiadam uprawnienia Psychodietetyka (ukończone studia podyplomowe). Jestem także Członkiem Polskiego Towarzystwa Dietetyki.
Przede wszystkim cenię sobie indywidualne podejście do klienta, chętnie nawiązuję stały kontakt z podopiecznymi, wspólnie cieszymy się z postępów w diecie, wymieniamy przepisami.
Jestem dociekliwa i empatyczna, potrafię słuchać ludzi a siłę napędową do pracy daje mi satysfakcja z sukcesów moich pacjentów. Jestem aktywa i charyzmatyczna, uczestniczę w wielu szkoleniach i konferencjach z dziedziny żywienia, medycyny i motywacji. Staram się być na bieżąco z najnowszymi doniesieniami naukowymi, na których opieram zasady żywienia przekazywane klientom.
Proponowane przeze mnie potrawy są nie tylko zdrowe, ale przede wszystkim smaczne i proste w przygotowaniu.
Istotą mojej pracy jest edukacja klientów oraz zmiana ich podejścia do racjonalnego odżywiania. Kluczem do sukcesu jest przekazanie wiedzy i trików żywieniowych oraz uświadamianie dlaczego zmiana nawyków żywieniowych przynosi więcej korzyści i satysfakcji niż „dieta” oraz że „jeść” to nie to samo co „odżywiać się”.
zobacz więcej
Ten dietetyk nie uzupełnił swoich usług