DIETETYK WROCŁAW

Ocena: 0/5
Doradca żywieniowy, specjalista metabolizmu, wykładowca. Absolwentka Uniwersytetu Wrocławskiego w specjalności biochemia medyczna. Tytuł doktora nauk medycznych zdobyła w holenderskim Uniwersyteckim Centrum Medycznym w Groningen badając zaburzenia metabolizmu i wchłaniania u noworodków (MVID). Zało życielka Centrum Porad Żywieniowych i Promocji Zdrowia "NUTRIMA". Obecnie prowadzi szkolenia dla specjalistów oraz udziela porad żywieniowych w Instytucie Psychodietetyki. Prowadzi zajęcia na studiach podyplomowych „Psychodietetyka” SWPS w Katowicach. Jest redaktorem zarządzającym działem nauk o żywności w międzynarodowym wydawnictwie naukowym De Gruyter Open, pracownikiem Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu. Członek Polskiego Towarzystwa Dietetyki (PTD), Towarzystwa Psychodietetyki, Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej oraz Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności (PTTŻ). Specjalizuje się w doradztwie żywieniowym dla dzieci, młodzieży i osób dorosłych, osób aktywnych fizycznie, a także pacjentów z nietolerancjami pokarmowymi, schorzeniami hormonalnymi i metabolicznymi. Prowadzi szkolenia dla profesjonalistów, a także wykłady popularnonaukowe promujące prawidłowe odżywianie i prozdrowotny styl życia w ujęciu holistycznym.
„Niech pożywienie będzie lekarstwem, a lekarstwo pożywieniem.” Hipokrates
To motto powinno przewodzić nie tylko ekspertom zajmującym się zdrowiem, ale każdemu człowiekowi. Uważam, że najważniejszym celem jest zrozumienie zasad jakie rządzą naszym organizmem – umiejętność interpretacji podstawowych sygnałów pochodzących z ciała pozwoli każdemu zaspokoić prawdziwe jego potrzeby. Natomiast wiedza dotycząca wpływu spożywania różnych produktów na metabolizm pomoże przywrócić równowagę, załagodzić wiele objawów oraz utrzymać zdrowie i dobre samopoczucie na długie lata.
zobacz więcej
Doradca żywieniowy, specjalista metabolizmu, wykładowca. Absolwentka Uniwersytetu Wrocławskiego w specjalności biochemia medyczna. Tytuł doktora nauk medycznych zdobyła w holenderskim Uniwersyteckim Centrum Medycznym w Groningen badając zaburzenia metabolizmu i wchłaniania u noworodków (MVID). Zało życielka Centrum Porad Żywieniowych i Promocji Zdrowia "NUTRIMA". Obecnie prowadzi szkolenia dla specjalistów oraz udziela porad żywieniowych w Instytucie Psychodietetyki. Prowadzi zajęcia na studiach podyplomowych „Psychodietetyka” SWPS w Katowicach. Jest redaktorem zarządzającym działem nauk o żywności w międzynarodowym wydawnictwie naukowym De Gruyter Open, pracownikiem Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu. Członek Polskiego Towarzystwa Dietetyki (PTD), Towarzystwa Psychodietetyki, Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej oraz Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności (PTTŻ). Specjalizuje się w doradztwie żywieniowym dla dzieci, młodzieży i osób dorosłych, osób aktywnych fizycznie, a także pacjentów z nietolerancjami pokarmowymi, schorzeniami hormonalnymi i metabolicznymi. Prowadzi szkolenia dla profesjonalistów, a także wykłady popularnonaukowe promujące prawidłowe odżywianie i prozdrowotny styl życia w ujęciu holistycznym.
„Niech pożywienie będzie lekarstwem, a lekarstwo pożywieniem.” Hipokrates
To motto powinno przewodzić nie tylko ekspertom zajmującym się zdrowiem, ale każdemu człowiekowi. Uważam, że najważniejszym celem jest zrozumienie zasad jakie rządzą naszym organizmem – umiejętność interpretacji podstawowych sygnałów pochodzących z ciała pozwoli każdemu zaspokoić prawdziwe jego potrzeby. Natomiast wiedza dotycząca wpływu spożywania różnych produktów na metabolizm pomoże przywrócić równowagę, załagodzić wiele objawów oraz utrzymać zdrowie i dobre samopoczucie na długie lata.
zobacz więcej
Ten dietetyk nie uzupełnił swoich usług

Ocena: 0/5
Jestem dyplomowanym dietetykiem, absolwentką Wydziału Nauk o Żywności na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu, a także studiów podyplomowych w zakresie żywienia człowieka w profilaktyce zdrowotnej.
Właściwie skomponowana dieta oraz prawidłowe nawyki żywieniowe niemuszą oznaczać rezygnacji z ulubionych potraw, czy przyzwyczajeń żywieniowych.
Zapraszam do współpracy, a udowodnię, że warto zrobić coś dla siebiei czerpać przyjemności z każdego „zdrowego” dnia.
zobacz więcej
Jestem dyplomowanym dietetykiem, absolwentką Wydziału Nauk o Żywności na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu, a także studiów podyplomowych w zakresie żywienia człowieka w profilaktyce zdrowotnej.
Właściwie skomponowana dieta oraz prawidłowe nawyki żywieniowe niemuszą oznaczać rezygnacji z ulubionych potraw, czy przyzwyczajeń żywieniowych.
Zapraszam do współpracy, a udowodnię, że warto zrobić coś dla siebiei czerpać przyjemności z każdego „zdrowego” dnia.
zobacz więcej
Ten dietetyk nie uzupełnił swoich usług

Ocena: 0/5
Moja codzienna praca to pomaganie osobom, które borykają się ze swoją wagą, a także takim, które pomimo prawidłowej masy ciała, potrzebują wsparcia w kształtowaniu u siebie zdrowych nawyków żywieniowych. Często wspieram osoby chore, których leczenie opiera się na odpowiednim sposobie odżywiania.
Cenię sobie szczerość oraz ścisłą współpracę w miłej i przyjaznej atmosferze. Układając indywidualne jadłospisy staram się sprostać preferencjom smakowym oraz spełniać kulinarne „zachcianki” swoich Klientów. Oczywiście w granicach rozsądku :). Chcę w ten sposób pokazać, że dieta to nie tylko same wyrzeczenia. W trudnych chwilach wspieram, motywuję i nie pozwalam odpuścić.
Jestem osobą uśmiechniętą i pełną optymizmu, którym chcę zarazić każdego z Pacjentów. Po pracy, przede wszystkim mama.
zobacz więcej
Moja codzienna praca to pomaganie osobom, które borykają się ze swoją wagą, a także takim, które pomimo prawidłowej masy ciała, potrzebują wsparcia w kształtowaniu u siebie zdrowych nawyków żywieniowych. Często wspieram osoby chore, których leczenie opiera się na odpowiednim sposobie odżywiania.
Cenię sobie szczerość oraz ścisłą współpracę w miłej i przyjaznej atmosferze. Układając indywidualne jadłospisy staram się sprostać preferencjom smakowym oraz spełniać kulinarne „zachcianki” swoich Klientów. Oczywiście w granicach rozsądku :). Chcę w ten sposób pokazać, że dieta to nie tylko same wyrzeczenia. W trudnych chwilach wspieram, motywuję i nie pozwalam odpuścić.
Jestem osobą uśmiechniętą i pełną optymizmu, którym chcę zarazić każdego z Pacjentów. Po pracy, przede wszystkim mama.
zobacz więcej
Ten dietetyk nie uzupełnił swoich usług

Ocena: 0/5
Dietetyk Lucyna Ring ul. ul. Generała Tadeusza Kościuszki 111/2, Wrocław
DIETETYK KLINICZNY
Jestem absolwentką Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu, gdzie uzyskałam tytuł magistra dietetyki.
Dietetyka jest moją pasją i hobby, dlatego stale poszerzam wiedzę w tej dziedzinie.
Drugą moją pasją są ludzie. :)
zobacz więcej
Jestem absolwentką Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu, gdzie uzyskałam tytuł magistra dietetyki.
Dietetyka jest moją pasją i hobby, dlatego stale poszerzam wiedzę w tej dziedzinie.
Drugą moją pasją są ludzie. :)
zobacz więcej
Ten dietetyk nie uzupełnił swoich usług

Ocena: 0/5
Dietetyk Dorota Silarska ul. ul. Dąbrowskiego 42, Wrocław
DIETETYK SPORTOWY
Wizyty online
Jestem dietetyczką w firmie Pracownia Zdrowia. W połączeniu z osteopatią i fizjoterapią staramy się wspierać klientów holistycznie. Przyjmuję stacjonarnie we Wrocławiu i Złotym Stoku. Prowadzę też porady on-line.
Ukończyłam dietetykę na Uniwersytecie Medycznym we Wrocławiu. Cały czas się dokształcam i poznaję różne podejścia. Ukończyłam kursy z zakresu dietetyki sportowej, dietoterapii chorób autoimmunologicznych i tarczycy, diet wegetariańskich, wegańskich oraz kształtowania zdrowych nawyków żywieniowych wśród dzieci. Wiedzę zdobywałam też w Poradni Chorób Metabolicznych i co najważniejsze – mojej pierwszej pracy w Klinice Diety Gryszkin. Kształcę się w kierunku dietetyki klinicznej i psychodietetyki, ponieważ podstawą mojej terapii jest rozmowa.
Bazuję na tym, że wracam do natury. Nie uznaję czegoś takiego jak diety cud i magiczne koktajle. Interesuję się zagadnieniami psychologii, tradycyjnej medyny chińskiej, dietetyki klinicznej obejmującej wszelkie zaburzenia metaboliczne, choroby autoimmunologiczne, choroby przewodu pokarmowego, układu sercowo-naczyniowego, nietolerancje i alergie pokarmowe oraz żywienia w sporcie. Im trudniej, tym lepiej. Uwielbiam wyzwania!
Lubię dzielić się swoją wiedzą i jednocześnie uczyć poprzez kształcenie innych. Prowadzę szkolenia dla szkół, pogawędki dietetyczne w klimatycznym sklepie Maribel oraz warsztaty kulinarne z Szymonem Czupkiewiczem (Simon COOKs).
W 2015 roku zostałam ambasadorką firmy Primavika. Wspieram firmę poradami dietetycznymi, opisami produktów na stronę i artykułami. To polskie przedsiębiorstwo kładące nacisk na jakość swoich produktów, chętnie przyjmują sugestie dietetyków i konsumentów dotyczące składów wyrobów – to się ceni!
zobacz więcej
Jestem dietetyczką w firmie Pracownia Zdrowia. W połączeniu z osteopatią i fizjoterapią staramy się wspierać klientów holistycznie. Przyjmuję stacjonarnie we Wrocławiu i Złotym Stoku. Prowadzę też porady on-line.
Ukończyłam dietetykę na Uniwersytecie Medycznym we Wrocławiu. Cały czas się dokształcam i poznaję różne podejścia. Ukończyłam kursy z zakresu dietetyki sportowej, dietoterapii chorób autoimmunologicznych i tarczycy, diet wegetariańskich, wegańskich oraz kształtowania zdrowych nawyków żywieniowych wśród dzieci. Wiedzę zdobywałam też w Poradni Chorób Metabolicznych i co najważniejsze – mojej pierwszej pracy w Klinice Diety Gryszkin. Kształcę się w kierunku dietetyki klinicznej i psychodietetyki, ponieważ podstawą mojej terapii jest rozmowa.
Bazuję na tym, że wracam do natury. Nie uznaję czegoś takiego jak diety cud i magiczne koktajle. Interesuję się zagadnieniami psychologii, tradycyjnej medyny chińskiej, dietetyki klinicznej obejmującej wszelkie zaburzenia metaboliczne, choroby autoimmunologiczne, choroby przewodu pokarmowego, układu sercowo-naczyniowego, nietolerancje i alergie pokarmowe oraz żywienia w sporcie. Im trudniej, tym lepiej. Uwielbiam wyzwania!
Lubię dzielić się swoją wiedzą i jednocześnie uczyć poprzez kształcenie innych. Prowadzę szkolenia dla szkół, pogawędki dietetyczne w klimatycznym sklepie Maribel oraz warsztaty kulinarne z Szymonem Czupkiewiczem (Simon COOKs).
W 2015 roku zostałam ambasadorką firmy Primavika. Wspieram firmę poradami dietetycznymi, opisami produktów na stronę i artykułami. To polskie przedsiębiorstwo kładące nacisk na jakość swoich produktów, chętnie przyjmują sugestie dietetyków i konsumentów dotyczące składów wyrobów – to się ceni!
zobacz więcej
Ten dietetyk nie uzupełnił swoich usług

Ocena: 0/5
Ukończyłam studia inżynierskie na kierunku Technologia Żywności i Żywienie Człowieka na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu
oraz studia magisterskie na kierunku Dietetyka na Śląskim Uniwersytecie Medycznym, zdobywając tytuł dietetyka klinicznego.
Dietetyka jest moją pasją dlatego do każdego pacjenta podchodzę z sercem i empatią. Nie uznaję stosowania diet „na chwilę”.
Zawsze staram się przede wszystkim zmieniać nawyki żywieniowe pacjentów oraz poszerzać Ich wiedzę z zakresu odżywiania.
zobacz więcej
Ukończyłam studia inżynierskie na kierunku Technologia Żywności i Żywienie Człowieka na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu
oraz studia magisterskie na kierunku Dietetyka na Śląskim Uniwersytecie Medycznym, zdobywając tytuł dietetyka klinicznego.
Dietetyka jest moją pasją dlatego do każdego pacjenta podchodzę z sercem i empatią. Nie uznaję stosowania diet „na chwilę”.
Zawsze staram się przede wszystkim zmieniać nawyki żywieniowe pacjentów oraz poszerzać Ich wiedzę z zakresu odżywiania.
zobacz więcej
Ten dietetyk nie uzupełnił swoich usług

Ocena: 0/5
Dietetyk Iwona Prygorajew ul. ul. Józefa Piłsudskiego 74/16, Wrocław
DIETETYK KLINICZNY
Absolwentka studiów magisterskich na Wydziale Nauk o Żywności Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu.
Posiada wykształcenie i doświadczenie zdobywane od 2007r. w zakresie terapii otyłości i powiązanych problemów zdrowotnych, takich jak insulinooporność hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, zespół metaboliczny.
Na co dzień skupia się na współpracy z pacjentami w ramach programów profilaktyki zdrowia, w trakcie których ustala szczegółowe zalecenia dietetyczne dopasowane do płci, wieku, wzrostu, masy ciała, poziomu aktywności fizycznej oraz chorób towarzyszących, i preferencji żywieniowych. Kolejnym etapem jest kontrola przestrzegania zaleceń dietetycznych i motywowanie pacjenta do zmiany nawyków żywieniowych i poziomu aktywności fizycznej.
zobacz więcej
Absolwentka studiów magisterskich na Wydziale Nauk o Żywności Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu.
Posiada wykształcenie i doświadczenie zdobywane od 2007r. w zakresie terapii otyłości i powiązanych problemów zdrowotnych, takich jak insulinooporność hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, zespół metaboliczny.
Na co dzień skupia się na współpracy z pacjentami w ramach programów profilaktyki zdrowia, w trakcie których ustala szczegółowe zalecenia dietetyczne dopasowane do płci, wieku, wzrostu, masy ciała, poziomu aktywności fizycznej oraz chorób towarzyszących, i preferencji żywieniowych. Kolejnym etapem jest kontrola przestrzegania zaleceń dietetycznych i motywowanie pacjenta do zmiany nawyków żywieniowych i poziomu aktywności fizycznej.
zobacz więcej
Ten dietetyk nie uzupełnił swoich usług

Ocena: 0/5
Jestem dietetykiem i magistrem farmacji. Dzięki podwójnemu wykształceniu, zarówno w kierunku medycznym oraz żywieniu człowieka, w pełni i rzetelnie pomagam moim Pacjentom w zdrowym odchudzaniu oraz żywieniu w chorobach. Swoją pracę opieram na: profesjonalizmie, zaufaniu i motywacji. Na co dzień opracowuję metody i strategie, które potem moi Pacjenci wykorzystują w procesie własnych zmian na lepsze.
zobacz więcej
Jestem dietetykiem i magistrem farmacji. Dzięki podwójnemu wykształceniu, zarówno w kierunku medycznym oraz żywieniu człowieka, w pełni i rzetelnie pomagam moim Pacjentom w zdrowym odchudzaniu oraz żywieniu w chorobach. Swoją pracę opieram na: profesjonalizmie, zaufaniu i motywacji. Na co dzień opracowuję metody i strategie, które potem moi Pacjenci wykorzystują w procesie własnych zmian na lepsze.
zobacz więcej
Ten dietetyk nie uzupełnił swoich usług

Ocena: 0/5
Mgr inż. Ewa Myszka – specjalistka żywienia w nadwadze i otyłości. Absolwentka Wydziału Nauk o Żywności Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu, specjalizująca się w Żywieniu Człowieka Zdrowego i Chorego.
Zakończyła praktykę w Dolnośląskim Centrum Chorób Płuc we Wrocławiu oraz we wrocławskim Szpitalu Wojskowym. Posiada kompleksowe przygotowanie do profesjonalnej pracy z Pacjentem oraz udzielania pomocy w szerokim zakresie tzw. chorób dietozależnych.
Aktywny członek Polskiego Towarzystwa Dietetyki. Współpracuje z wrocławskim Uniwersytetem Przyrodniczym prowadząc zajęcia dla studentów studiów podyplomowych oraz z Centrum Edukacyjnym NOVA, w którym prowadzi autorski program nauczania z zakresu zdrowego odżywiania i suplementacji oraz żywienia dzieci.
Stale poszerza swoją wiedzę uczestnicząc w konferencjach dotyczących problematyki otyłości i innych chorób dietozależnych. Pisze również artykuły o tematyce zdrowotnej i żywieniowej, które publikowane są w prasie i na portalach internetowych.
zobacz więcej
Mgr inż. Ewa Myszka – specjalistka żywienia w nadwadze i otyłości. Absolwentka Wydziału Nauk o Żywności Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu, specjalizująca się w Żywieniu Człowieka Zdrowego i Chorego.
Zakończyła praktykę w Dolnośląskim Centrum Chorób Płuc we Wrocławiu oraz we wrocławskim Szpitalu Wojskowym. Posiada kompleksowe przygotowanie do profesjonalnej pracy z Pacjentem oraz udzielania pomocy w szerokim zakresie tzw. chorób dietozależnych.
Aktywny członek Polskiego Towarzystwa Dietetyki. Współpracuje z wrocławskim Uniwersytetem Przyrodniczym prowadząc zajęcia dla studentów studiów podyplomowych oraz z Centrum Edukacyjnym NOVA, w którym prowadzi autorski program nauczania z zakresu zdrowego odżywiania i suplementacji oraz żywienia dzieci.
Stale poszerza swoją wiedzę uczestnicząc w konferencjach dotyczących problematyki otyłości i innych chorób dietozależnych. Pisze również artykuły o tematyce zdrowotnej i żywieniowej, które publikowane są w prasie i na portalach internetowych.
zobacz więcej
Ten dietetyk nie uzupełnił swoich usług

Ocena: 0/5
Jestem Dietetykiem Klinicznym. Ukończyłam Wyższą Szkołę Zawodową w Nysie. Swoją wiedzę systematycznie uaktualniam na konferencjach i szkoleniach. Doświadczenie zawodowe zdobywałam już podczas studiów na praktykach w dolnośląskim Centrum Chorób Płuc, a następnie w Szpitalu Rejonowym w Kłodzku. Zajmuję się edukacją żywieniową, leczeniem żywieniowym nadwagi i otyłości, a także dietetycznym wspomaganiem leczenia wszystkich chorób metabolicznych. W pracy z pacjentem nie kieruję się chwilową modą lub niesprawdzonymi nowinkami. Plan leczenia opracowywany jest na podstawie wywiadu żywieniowego, analizy składu ciała i wyników laboratoryjnych. Moim głównym założeniem jest indywidualne podejście do pacjenta, które uwzględnienia stan zdrowia, nietolerancje pokarmowe, preferencje kulinarne, tryb życia i zasoby finansowe.
zobacz więcej
Jestem Dietetykiem Klinicznym. Ukończyłam Wyższą Szkołę Zawodową w Nysie. Swoją wiedzę systematycznie uaktualniam na konferencjach i szkoleniach. Doświadczenie zawodowe zdobywałam już podczas studiów na praktykach w dolnośląskim Centrum Chorób Płuc, a następnie w Szpitalu Rejonowym w Kłodzku. Zajmuję się edukacją żywieniową, leczeniem żywieniowym nadwagi i otyłości, a także dietetycznym wspomaganiem leczenia wszystkich chorób metabolicznych. W pracy z pacjentem nie kieruję się chwilową modą lub niesprawdzonymi nowinkami. Plan leczenia opracowywany jest na podstawie wywiadu żywieniowego, analizy składu ciała i wyników laboratoryjnych. Moim głównym założeniem jest indywidualne podejście do pacjenta, które uwzględnienia stan zdrowia, nietolerancje pokarmowe, preferencje kulinarne, tryb życia i zasoby finansowe.
zobacz więcej
Ten dietetyk nie uzupełnił swoich usług