DIETETYK KLINICZNY SZCZECIN

dietetyk Justyna Bas

Dietetyk kliniczny Justyna Bas ul. Santocka 18,19/13, Szczecin

dietetyk Angelika Heberlej

Dietetyk kliniczny Angelika Heberlej ul. Jagiellońska 67B, Szczecin

dietetyk Anna Wolska

Dietetyk kliniczny Anna Wolska ul. Jagiellońska 67, Szczecin

dietetyk Karolina Mitas

Dietetyk kliniczny Karolina Mitas ul. Mączna 11C, Szczecin

dietetyk Aneta Jasonek

Dietetyk kliniczny Aneta Jasonek ul. Marii Konopnickiej 10/a, Goleniów

dietetyk Justyna Wichlińska

Dietetyk kliniczny Justyna Wichlińska ul. Mickiewicza 55/55, Szczecin

dietetyk Monika Magac

Dietetyk kliniczny Monika Magac ul. Juliana Ursyna Niemcewicza 23, Szczecin

dietetyk Jakub Mauricz

Dietetyk kliniczny Jakub Mauricz ul. Śląska 52/U1, Szczecin

dietetyk Natalia Podlaszczak

Dietetyk kliniczny Natalia Podlaszczak ul. Litewska 20, Szczecin

dietetyk Jakub Piotrowski

Dietetyk kliniczny Jakub Piotrowski ul. Monte Cassino 24, Szczecin

Gwiazda regionu: Dietetyk kliniczny Szczecin

Dietetyk Jakub Mauricz
Dietetyk kliniczny
Jakub Mauricz
ocena dietetyka
Ocena: 0/5.00

Czym powinien charakteryzować się dobry dietetyk?

Umiejętnością słuchania i zadawania pytań, interpretacją wyników krwi oraz powiązać fakty medyczne. Naturalnie zasady dietetyki i suplementacji są również tak samo ważne.

3 krótkie porady dla osób, które chcą szybko schudnąć?

1. Spiesz się powoli, odchudzając się szybko można często bardziej się uszkodzić niż sobie pomóc. 2. Trafiaj w istotę problemu. Często tarczyca sama w sobie nie jest problemem, a insulinoporność nie wymaga stosowania metforminy lub przechodzenia na dietę niskowęglowodanową do końca życia. 3. Diagnostyka medyczna i wywiad to podstawa - poświęć czas na rzetelne wypełnienie kwestionariusza i uważnie odpowiadaj na pytania jako pacjent.

Jaki mit dietetyczny słyszysz najczęściej z ust osób odchudzających się bez pomocy dietetyka?

Tyje się od tłuszczu w diecie.

Jaką dietę polecisz osobom, które chcą szybko schudnąć przed wakacjami?

Rozsądnie zbilansowaną, uwzględniającą podstawy dietoterapii w nawiązaniu do stanu zdrowia metabolicznego i niedoborów. Redukcja tkanki tłuszczowej powinna być uwzględniona na odpowiednio długi okres umożliwiający adaptację organizmu do zmieniających się warunków. Kaloryczność nie powinna być stała, a wprowadzona w rotacji z dniami o wyższej i niższej energetyczności jak w rotacji węglowodanowej lub węglowodanowo-tłuszczowej. Kwestia składnika wiodącego pod kątem kaloryczności jest uzależniona od trybu pracy i formy aktywności fizycznej - jeżeli jest wprowadzona.

Jak powinny odżywiać się kobiety w ciąży?

Przede wszystkim pod kątem protokołu eliminacyjnego - idealnie nadaje się dieta paleo, neopaleo lub "dieta samuraja", a więc systemy żywieniowe. które pozbywają się z diety wielu czynników antyżywieniowych oraz alergenów - gluten, lektyny pokarmowe, nabiał, nasiona roślin strączkowych, a przede wszystkim cukier i chemię spożywczą.

Co spowodowało, że postanowiłaś/łeś zostać dietetykiem?

Na samym początku pasją było gotowanie, które szybko przerodziło się w dietetykę i ocenianie wpływu na to, jak żywność oddziałuje na organizm. W wieku dziecięcym mocno przytyłem przez wakacje i to stanowiło dla mnie motor napędowy do dalszych poczynań w tej profesji.


Czytaj więcej