
Dietetyk Sylwia Jajuga
Specjalizacja
- Dietetyk ogólny
Adres Gabinetu
Ten dietetyk ukrył swój adres.
Doświadczenie i kwalifikacje

- Studia wyższe (licencjat)
3 lat doświadczenia w zawodzie
O mnie
Ukończyłam Dietetykę na Uniwersytecie rolniczym w Krakowie. Swoje doświadczenie zdobywałam podczas corocznych praktyk studenckich w szpitalach w Krakowie i Rzeszowie oraz przedszkolu. Ukończyłam wiele kursów związanych z różnymi jednostkami chorobowymi i nie tylko.
Zdrowe odżywianie i dietetyka są moja pasją od wielu lat, dlatego wiem jak ważna jest odpowiednio zbilansowana dieta w codziennym żywieniu, która pozwala zachować zdrowie i samopoczucie w dobrej formie przez całe życie.
Moich pacjentów staram się nauczyć zdrowego podejścia do codziennej diety i wprowadzić w ich życie zdrowe nawyki, a także pomóc im w problemach i chorobach z którymi się borykają, aby mogli się cieszyć życiem i zdrowiem.
Zdrowe odżywianie i dietetyka są moja pasją od wielu lat, dlatego wiem jak ważna jest odpowiednio zbilansowana dieta w codziennym żywieniu, która pozwala zachować zdrowie i samopoczucie w dobrej formie przez całe życie.
Moich pacjentów staram się nauczyć zdrowego podejścia do codziennej diety i wprowadzić w ich życie zdrowe nawyki, a także pomóc im w problemach i chorobach z którymi się borykają, aby mogli się cieszyć życiem i zdrowiem.
Osiągnięcia
Dwudniowy kurs dietetyki, który zawierał takie wątki jak:
dietetyka sportowa ( mgr Damian Parol);
dieta wegetariańska i wegańska (mgr Damian Parol);
żywienie w cukrzycy i insulinooporności (dr Katarzyna Kowalcze);
nutrigenomika i nutrigenetyka (prof. Iwona Wybrańska);
żywienie w alergiach ( dr n. med. Stanisława Bazan – Socha);
żywienie w chorobach tarczycy (mgr Jadwiga Kryczyk – Kozioł);
żywienie w wybranych chorobach metabolicznych (dr Beata Piórecka);
praktyczny poradnik dietetyka (mgr inż. Maria Brzegowy), .
Udział w V. Ogólnopolskiej Konferencji Dietetyki Congressus Dietetica w Łodzi;
Kurs „Rola diety w schorzeniach tarczycy” – Centrum Dietetyki Klinicznej ;
Kurs „Psychologia w dietetyce” – Centrum Dietetyki Klinicznej ;
Kurs „Żywienie i suplementacja w kulturystyce i fitness” – Akademia Dietetyki Sportowej
dietetyka sportowa ( mgr Damian Parol);
dieta wegetariańska i wegańska (mgr Damian Parol);
żywienie w cukrzycy i insulinooporności (dr Katarzyna Kowalcze);
nutrigenomika i nutrigenetyka (prof. Iwona Wybrańska);
żywienie w alergiach ( dr n. med. Stanisława Bazan – Socha);
żywienie w chorobach tarczycy (mgr Jadwiga Kryczyk – Kozioł);
żywienie w wybranych chorobach metabolicznych (dr Beata Piórecka);
praktyczny poradnik dietetyka (mgr inż. Maria Brzegowy), .
Udział w V. Ogólnopolskiej Konferencji Dietetyki Congressus Dietetica w Łodzi;
Kurs „Rola diety w schorzeniach tarczycy” – Centrum Dietetyki Klinicznej ;
Kurs „Psychologia w dietetyce” – Centrum Dietetyki Klinicznej ;
Kurs „Żywienie i suplementacja w kulturystyce i fitness” – Akademia Dietetyki Sportowej
Informacje dodatkowe
- • Parking dla klientów
- • Wizyty online
Usługi
Pierwsza wizyta | Czas trwania: 60 min | Cena: 100 zł |
-Szczegółowy wywiad żywieniowy - analiza błędów żywieniowych -analiza składu ciała -szczegółowy wywiad zdrowotny -analiza przyzwyczajeń i nawyków żywieniowych -określenie celów działania i środków jego osiągnięcia |
Wizyta kontrolna dla pacjentów będących we współpracy | Czas trwania: 30 min | Cena: 0 zł |
Analiza składu ciała, dotychczasowych postępów, zmiany nawyków; spotkanie nie zastępuje pierwszej wizyty. |