Nazywam się Barbara Famuła. Zainteresowanie oraz pasja do dietetyki zrodziła się we mnie po wizycie u… dietetyka. Byłam wzorcowym pacjentem, wiedziałam czego chce, osiągnęłam cel. Pomyślałam sobie wtedy, że też chciałabym zostać dietetykiem, edukować , motywować pacjentów, pomagać im w poprawie zdrowia oraz samopoczucia, trwale wykształcić w nich nowe, lepsze nawyki żywieniowe doprowadzając do realizacji zamierzonych celów.
No i się zaczęło, a końca jeszcze nie widać... W 2014 roku ukończyłam policealną szkołę uzyskując tytuł specjalista dietetyk, kolejno rozpoczęłam studia na Wyższej Szkole Medycznej w Katowicach, obecnie jestem na 7- ostatnim semestrze, na specjalizacji: dietetyka kliniczna. Po ukończeniu studiów, naukę będę kontynuować na studiach II stopnia również o tej samej specjalizacji.
Ponad to jestem uczestnikiem wielu szkoleń oraz konferencji, dzięki czemu wiedzę stale utrwalam oraz poszerzam wiedzę, którą potem mogę wykorzystać w praktyce. Dlatego też swoją pracę opieram na zasadach EBM czyli medycynie opartej na faktach, dowodach naukowych. Praktykowanie tych zasad daje skuteczność jak i bezpieczeństwo terapii u pacjenta.
zobacz więcej