Jestem absolwentką Dietetyki na Uniwersytecie Przyrodniczym w Poznaniu oraz Zdrowia Publicznego na Uniwersytecie Medycznym w Łodzi.
Swoje doświadczenie zdobywam podczas pracy w niepublicznych zakładach opieki zdrowotnej oraz salonach Spa. Prowadzę szkolenia i programy profilaktyczno-edukacyjne z zakresu żywienia człowieka, a w szkole ŻAK jestem nauczycielem na kierunku Konsultant do spraw żywienia.
Dietetyka to moja pasja, którą zaraziłam się już wiele lat temu. Stale poszerzam swoją wiedzę z zakresu żywienia oraz funkcjonowania organizmu ludzkiego, biorąc udział w konferencjach naukowych, szkoleniach oraz studiach, ale to praca z drugim człowiekiem daje mi ogromną radość, poczucie spełnienia oraz motywację do podejmowania kolejnych wyzwań. Jestem osobą, która uważnie słucha i zachęca do zmiany swojego sposobu żywienia, a przede wszystkim walki o swoje szczęście i zdrowie. Swoją pracę opieram na indywidualnym podejściu do pacjenta, a plan żywienia, który układam zawsze oparty jest o wnikliwy wywiad żywieniowy i osobisty (m.in. preferencje smakowe, jednostki chorobowe, tryb pracy, przyzwyczajenia). Jestem zwolenniczką świeżej, nieprzetworzonej żywności, dlatego też swoim pacjentom zawsze proponuje posiłki oparte o sezonowe produkty. Z uwagi na to, że moim ulubionym zagadnieniem medycyny jest patofizjologia oraz biochemia, to właśnie żywienie w jednostkach chorobowych oraz zaburzeniach metabolizmu jest moją specjalnością.
Jeśli masz jakiekolwiek pytania, zapraszam do kontaktu!
zobacz więcej