?

odrętwienie kończyn a nietolerancja glutenu

Witam,
mam35 lat jestem kobietą ze stwierdzonym nadciśnieniem wtórnym. od ponad dwóch tygodni zmagam się z parestezją kończyn. Zaczęło się od lewej ręki do tej pory mam mrowienie i nadwrażliwość w opuszkach palców. po ok. 1 tygodniu jak moja lewa ręka przestał być władna mrowienia pojawiły się w nogach oraz prawej ręce i w okolicach pasa począwszy od pleców na całej szerokości jamy brzusznej. Neurolog stwierdził zespół cieśni nadgarstka, kolejną wizytę skierowałam do fizykoterapeuty, który stwierdził m.in. problemy trawienne w okolicach jelita grubego. Dużo wcześniej czułam się rozbita, ospała i bez chęci do życia. Wtedy postanowiłam o odrzuceniu białego pieczywa oraz w miarę możliwości produktów z białej mąki. Nastąpiła lekka poprawa. jednak od jakiegoś czasu zdarza mi się coraz częściej zjeść produkty z białej mąki. Bardzo rzadko jem jogurty i piję mleko, dość często w jadłospisie pojawia się kefir lub zsiadłe mleko. raz dziennie staram się zjeść coś zakwaszonego zazwyczaj ogórki kiszone. Kiedy fizjoterapeuta powiedział o problemach trawiennych zaczęłam zastanawiać się, czy być może mój organizm poprzez "specyficzne" objawy jakimi są mrowienie i odrętwienie kończyn nie daje mi znać, że mój sposób odżywiania powinien się zmienić?

2018-10-15 Kategoria: Alergie