?

Jakie pieczywo na redukcji

Jestem na redukcji i nie wiem czy mam rezygnować z ciemnego pieczywa na rzecz pieczywa ryżowego i pieczywo chrupkie. Czy po prostu częściowo i na wymianę i czy w ogóle jest sens takim zamianom.

Kategoria: Odchudzanie
Joanna Wasiluk (Dudziec) 20.10.17 15:32:44
witam serdecznie,

lepszym wyborem jest "prawdziwe" pieczywo ciemne żytnie razowe a nie pieczywo ryżowe czy inne chrupkie, które ma więcej cukru i mniej wartości odżywczych. Pieczywo razowe zawiera sporo błonnika i jest sycące, dzięki czemu zjadamy go zdecydowanie mniej niż pieczywa chrupiego.
W razie dodatkowych pytań lub chęci ułożenia indywidualnej diety zachęcam do kontaktu:
tel. 506225670 lub joanna.wasiluk@o2.pl
Pozdrawiam
Mgr Joanna Wasiluk
Dietetyk