Dietetyk Paulina Górska
Specjalizacja
- Dietetyk ogólny
- Dietetyk kliniczny
- Dietetyk dziecięcy
Adres Gabinetu
Ten dietetyk ukrył swój adres.
Doświadczenie i kwalifikacje

- Studia wyższe (licencjat)
- Studia wyższe (magisterskie)
- Kurs
5 lat doświadczenia w zawodzie
O mnie
Jestem absolwentką Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego (studia I stopnia) oraz Uniwersytetu Medycznego w Poznaniu (studia II stopnia). Obecnie kontynuuję swoją edukację na Akademii Wychowania Fizycznego w Poznaniu, gdzie jestem doktorantką. Swoją wiedzę aktualizuję na bieżąco uczestnicząc w licznych konferencjach, szkoleniach oraz webinarach.
Prowadzę własną poradnię dietetyczną, której oferta obejmuje:
-przygotowywanie indywidualnych zaleceń żywieniowych,
-przygotowywanie indywidualnych jadłospisów,
-prowadzenie animacji z elementami edukacji żywieniowej dla dzieci i młodzieży,
-prowadzenie szkoleń z zakresu dietetyki dla dorosłych,
-redagowanie treści na temat żywienia dla portali i czasopism zajmujących się dietetyką.
Zagadnienia, w których się specjalizuję to przede wszystkim wpływ żywienia na płodność, żywienie kobiet ciężarnych oraz karmiących, a także żywienie dzieci.
Jednak jako dietetyk kliniczny zajmuję się także:
- osobami z nieprawidłową masą ciała (zarówno ze zbyt dużą jak i zbyt małą masą ciała),
- osobami zmagającymi się z różnymi chorobami (m.in. cukrzyca, choroby serca, nadciśnienie tętnicze, nowotwory, nadczynność i niedoczynność tarczycy, celiakia, zespół policystycznych jajników, dna moczanowa, choroby żołądka i jelit i wiele innych),
- osobami zmagającymi się z nietolerancjami i alergiami pokarmowymi,
- osobami stosującymi dietę wegetariańską, wegańską, bezglutenową.
W mojej pracy kieruję się przede wszystkim dobrem pacjenta. Do każdej osoby podchodzę w sposób indywidualny, nigdy nie korzystam z gotowych szablonów! Dokładam wszelkich starań, aby zmiana nawyków żywieniowych była przyjemna i dostosowana do potrzeb, możliwości oraz preferencji kulinarnych danej osoby.
Prowadzę własną poradnię dietetyczną, której oferta obejmuje:
-przygotowywanie indywidualnych zaleceń żywieniowych,
-przygotowywanie indywidualnych jadłospisów,
-prowadzenie animacji z elementami edukacji żywieniowej dla dzieci i młodzieży,
-prowadzenie szkoleń z zakresu dietetyki dla dorosłych,
-redagowanie treści na temat żywienia dla portali i czasopism zajmujących się dietetyką.
Zagadnienia, w których się specjalizuję to przede wszystkim wpływ żywienia na płodność, żywienie kobiet ciężarnych oraz karmiących, a także żywienie dzieci.
Jednak jako dietetyk kliniczny zajmuję się także:
- osobami z nieprawidłową masą ciała (zarówno ze zbyt dużą jak i zbyt małą masą ciała),
- osobami zmagającymi się z różnymi chorobami (m.in. cukrzyca, choroby serca, nadciśnienie tętnicze, nowotwory, nadczynność i niedoczynność tarczycy, celiakia, zespół policystycznych jajników, dna moczanowa, choroby żołądka i jelit i wiele innych),
- osobami zmagającymi się z nietolerancjami i alergiami pokarmowymi,
- osobami stosującymi dietę wegetariańską, wegańską, bezglutenową.
W mojej pracy kieruję się przede wszystkim dobrem pacjenta. Do każdej osoby podchodzę w sposób indywidualny, nigdy nie korzystam z gotowych szablonów! Dokładam wszelkich starań, aby zmiana nawyków żywieniowych była przyjemna i dostosowana do potrzeb, możliwości oraz preferencji kulinarnych danej osoby.
Osiągnięcia
1. Wystąpienia na konferencjach naukowych:
- „Nutraceutyki i Żywność Funkcjonalna w
Zdrowiu i Chorobie” (Kraków),
- „Kulturowe i Zdrowotne Aspekty Żywienia” (Gdańsk).
2. Prowadzenie warsztatów żywieniowych oraz szkoleń dla nauczycieli.
3. Prowadzenie warsztatów żywieniowych w przedszkolach i szkołach.
4. Prowadzenie zajęć dla studentów kierunku dietetyka z zakresu „Przygotowywania produktów
i potraw wegetariańskich w profilaktyce i leczeniu chorób” oraz „Żywienia w rozwoju
ontogenetycznym – żywienie noworodków urodzonych przedwcześnie i niemowląt”odstawowych.
5. Ukończenie kursów doszkalających z zakresu dietetyki, m.in.
-"Dietcoaching I i II stopnia",
-"Psychologia odżywiania",
-"Niedożywienie w praktyce dietetycznej",
-"Dietoterapia w autyzmie i ADHD",
- "Zaburzenia łaknienia i regulacji poboru pokarmu - interwencje żywieniowe",
- "Dieta bezglutenowa bez wymówek – jak nie przeoczyć celiakii oraz jak zapewnić pacjentom zdrowie na długie lata?"
-"Wege pacjent – korzyści i zagrożenia."
-"Gluten – między efektem nocebo, a rzeczywistym problemem – studium przypadków"
- „Nutraceutyki i Żywność Funkcjonalna w
Zdrowiu i Chorobie” (Kraków),
- „Kulturowe i Zdrowotne Aspekty Żywienia” (Gdańsk).
2. Prowadzenie warsztatów żywieniowych oraz szkoleń dla nauczycieli.
3. Prowadzenie warsztatów żywieniowych w przedszkolach i szkołach.
4. Prowadzenie zajęć dla studentów kierunku dietetyka z zakresu „Przygotowywania produktów
i potraw wegetariańskich w profilaktyce i leczeniu chorób” oraz „Żywienia w rozwoju
ontogenetycznym – żywienie noworodków urodzonych przedwcześnie i niemowląt”odstawowych.
5. Ukończenie kursów doszkalających z zakresu dietetyki, m.in.
-"Dietcoaching I i II stopnia",
-"Psychologia odżywiania",
-"Niedożywienie w praktyce dietetycznej",
-"Dietoterapia w autyzmie i ADHD",
- "Zaburzenia łaknienia i regulacji poboru pokarmu - interwencje żywieniowe",
- "Dieta bezglutenowa bez wymówek – jak nie przeoczyć celiakii oraz jak zapewnić pacjentom zdrowie na długie lata?"
-"Wege pacjent – korzyści i zagrożenia."
-"Gluten – między efektem nocebo, a rzeczywistym problemem – studium przypadków"
Informacje dodatkowe
- • Wizyty online
Usługi
Indywidualne zalecenia żywieniowe | Czas trwania: 30 min | Cena: 85 zł |
Indywidualne zalecenia żywieniowe dostosowane są do celu oraz stanu zdrowia danej osoby. Obejmują: -obliczenia dotyczące zalecanej ilości energii, białka, tłuszczów, węglowodanów, błonnika pokarmowego oraz wybranych witamin i składników mineralnych, -listę produktów zalecanych i niezalecanych, -wskazówki dotyczące przygotowywania posiłków. |
Indywidualny jadłospis na 7 dni | Czas trwania: 30 min | Cena: 135 zł |
Indywidualny jadłospis na 7 dni obejmuje szczegółowy wykaz posiłków na każdy dzień. Dostosowany jest do stanu zdrowia, możliwości oraz preferencji kulinarnych danej osoby. Zawiera: -wykaz produktów niezbędnych do przygotowania każdego z posiłków w miarach domowych (np. kromka chleba, szklanka kefiru itp.), -sposób przygotowania każdego posiłku, -listę posiłków. |
Indywidualny jadłospis na 14 dni | Czas trwania: 30 min | Cena: 175 zł |
Indywidualny jadłospis na 14 dni obejmuje szczegółowy wykaz posiłków na każdy dzień. Dostosowany jest do stanu zdrowia, możliwości oraz preferencji kulinarnych danej osoby. Zawiera: -wykaz produktów niezbędnych do przygotowania każdego z posiłków w miarach domowych (np. kromka chleba, szklanka kefiru itp.), -sposób przygotowania każdego posiłku, -listę posiłków. |
Jadłospis na wybraną ilość dni | Czas trwania: 30 min | Cena: 20 zł |
W tym przypadku to pacjent ustala na ile dni ma być przygotowany jadłospis. Cena za 1 dzień to 20zł. Indywidualny jadłospis na wybraną ilość dni obejmuje szczegółowy wykaz posiłków na każdy dzień. Dostosowany jest do stanu zdrowia, możliwości oraz preferencji kulinarnych danej osoby. Zawiera: -wykaz produktów niezbędnych do przygotowania każdego z posiłków w miarach domowych (np. kromka chleba, szklanka kefiru itp.), -sposób przygotowania każdego posiłku, -listę posiłków. |
Animacje dla dzieci z elementami edukacji żywieniowej | Czas trwania: 90 min | Cena: 190 zł |
Animacje dla dzieci przygotowane są na podstawie autorskiego programu animacji „Mali Poszukiwacze Zdrowia”. Cykl animacji składa się z pięciu animacji trwających 1.5h, podczas których „Mali Poszukiwacze Zdrowia” odkrywają poszczególne piętra piramidy żywieniowej. |
Szkolenia dla dorosłych | Czas trwania: 60 min | Cena: 40 zł |
Szkolenia, które przygotowałam skierowane są do osób planujących dziecko, kobiet ciężarnych, rodziców i opiekunów dzieci. Proponuję następujące tematy szkoleń (istnieje możliwość zgłoszenia własnego tematu): 1. Dlaczego prawidłowa masa ciała przyszłej mamy jest tak ważna? 2. Znaczenie wybranych składników odżywczych w diecie przyszłej mamy 3. Bezpieczna mama i dziecko. Jakich produktów unikać w ciąży? 4. Odpowiednie żywienie kontra dolegliwości ciążowe 5. Wpływ diety na płodność. Co warto jeść planując dziecko? 6. Skuteczne sposoby na niejadka |
Szkolenia dla dorosłych | Czas trwania: 90 min | Cena: 110 zł |
Szkolenia, które przygotowałam skierowane są do osób planujących dziecko, kobiet ciężarnych, rodziców i opiekunów dzieci. Proponuję następujące tematy szkoleń (istnieje możliwość zgłoszenia własnego tematu): 1 Jadłospis dla przyszłej mamy w teorii i praktyce 2. Rozszerzanie diety niemowląt w teorii i praktyce 3. Naturalne wzmacnianie odporności dziecka |
Szkolenia dla dorosłych | Czas trwania: 120 min | Cena: 230 zł |
Czas trwania szkolenia to 3x120 minut (możliwość przeprowadzenia szkolenia w jednym dniu lub rozłożenia go na części). Szkolenia sześciogodzinne przygotowane są z myślą o rodzicach, opiekunach oraz nauczycielach dzieci. Proponuję następujące tematy (istnieje możliwość zaproponowania swojego tematu): 1. Rodzic na zakupach! 2. Jak stopniowo i bez krzyku eliminować cukier z diety dziecka? 3. Jadłospis dziecka w wieku przedszkolnym w teorii i praktyce 4. Jadłospis dziecka w wieku szkolnym w teorii i praktyce 5. Jak stopniowo i bez krzyku eliminować cukier z diety dziecka? 6. Jak czytać etykiety produktów i nie dać się złapać w pułapkę? |
Kalendarz
Dietetyk ukrył adresy gabinetów lub nie dodał godzin pracy