
Dietetyk Magdalena Golachowska, dr n. med.
Specjalizacja
- Dietetyk ogólny
- Dietetyk kliniczny
- Dietetyk dziecięcy
- Dietetyk sportowy
- Psychodietetyk
Adres Gabinetu
Ten dietetyk ukrył swój adres.
Doświadczenie i kwalifikacje

- Studia wyższe (magisterskie)
- Studia podyplomowe
7 lat doświadczenia w zawodzie
O mnie
Specjalizuję się w holistycznym podejściu do pacjenta. Zdrowie jest pojęciem szerokim, i wykracza daleko szerzej i głębiej niż tylko dieta. Nie układam jadłospisów i nie pracuję z wykorzystaniem limitów kalorycznych, ponieważ żadne badania naukowe nigdy nie potwierdziły, że taka strategia jest skuteczna i bezpieczna. Nadwaga, otyłość, tak jak i problemy z układem odpornościowym (np autoagresja), chroniczne przemęczenie to zaburzenia metaboliczne i hormonalne. W pracy z pacjentem szukamy głównych przyczyn nierównowagi hormonalnej i ją eliminujemy.
Osiągnięcia
Jest absolwentką biotechnologii Uniwersytetu Wrocławskiego w specjalności biochemia medyczna. Tytuł doktora nauk medycznych zdobyła w holenderskim Uniwersyteckim Centrum Medycznym w Groningen w Holandii badając zaburzenia metabolizmu i wchłaniania jelitowego u noworodków (Microvillus Inclusion Disease).
Obecnie pełni funkcję kierownika Katedry Promocji Zdrowia i Komunikacji Społecznej Wydziału Dietetyki oraz wykładowcy w Państwowej Medycznej Wyższej Szkole Zawodowej w Opolu. Prowadzi wykłady w Uniwersytecie SWPS we Wrocławiu i Katowicach z obszaru biochemii, fizjologii układu pokarmowego, dietetyki i poradnictwa.
Przetłumaczyła dwie książki dotyczące wpływu mikroflory jelitowej na zdrowie człowieka i skutków nadużywania antybiotyków:
„ZDROWIE ZACZYNA SIĘ W BRZUCHU” J. i E. Sonnenburg (Galaktyka, 2015)
„UTRACONE MIKROBY” M. Blaser (Galaktyka, 2016)
Obecnie pełni funkcję kierownika Katedry Promocji Zdrowia i Komunikacji Społecznej Wydziału Dietetyki oraz wykładowcy w Państwowej Medycznej Wyższej Szkole Zawodowej w Opolu. Prowadzi wykłady w Uniwersytecie SWPS we Wrocławiu i Katowicach z obszaru biochemii, fizjologii układu pokarmowego, dietetyki i poradnictwa.
Przetłumaczyła dwie książki dotyczące wpływu mikroflory jelitowej na zdrowie człowieka i skutków nadużywania antybiotyków:
„ZDROWIE ZACZYNA SIĘ W BRZUCHU” J. i E. Sonnenburg (Galaktyka, 2015)
„UTRACONE MIKROBY” M. Blaser (Galaktyka, 2016)
Informacje dodatkowe
- • Wizyty online
Usługi
pierwsza wizyta | Czas trwania: 90 min | Cena: 150 zł |
Dokładny wywiad medyczny, żywieniowy, stylu życia, opis objawów, przebytych chorób, zażywanych leków i suplementów. Ustalenie diagnozy i strategii współpracy. |
kolejne wizyty | Czas trwania: 60 min | Cena: 100 zł |
Monitorowanie postępów, motywowanie, edukacja żywieniowa, rozpoznawanie sygnałów ciała i nauka właściwych reakcji. |
Kalendarz
Dietetyk ukrył adresy gabinetów lub nie dodał godzin pracy