Brak ocen
164 Odwiedzin

Podsumowanie

Kraków
12/16
2018

Szczegóły wydarzenia

Dodaj do kalendarza 12/16/2018 09:00 AM 12/17/2018 05:00 PM Europe/Paris Dietocoaching I i II st. kasia false MM/DD/YYYY

Kurs coachingu dietetycznego opiera się o metody warsztatowe. Dużą uwagę zwracamy na praktyczne umiejętności niezbędne do prowadzenia dynamicznego procesu diet coachingu. Nasi słuchacze będą mieli okazję pogłębić swoje doświadczenie z dziedziny dietetyki o wiedzą na temat rozumienia, obserwowania oraz wnioskowania o potrzebach żywieniowych Klienta/Pacjenta. Dzięki temu będą mogli skuteczniej diagnozować motywacje do zmian w obszarze nawyków żywieniowych oraz stylu życia pacjenta. Podczas kursu nie zabraknie ćwiczeń praktycznych. Szkoleniowcy przedstawią konkretne przykłady i narzędzia wsparcia podczas nawiązywania relacji z Klientem/Pacjentem. Dietetyk powinien adekwatnie wybierać i dostosowywać swoją wiedzę do sytuacji Klienta, aby pomagać mu zmieniać nie tylko konkretne nawyki, ale i cały sposób myślenia o nich i o sobie, tak aby wprowadzane zmiany były wynikiem świadomych decyzji. Kurs coachingu  to  sposób na zdobycie nowych pomysłów, inspiracji i narzędzi do jeszcze skuteczniejszej pracy z Klientem/Pacjentem. Dzięki temu wspólne dążenie do zmiany nawyków żywieniowych stanie się bardziej satysfakcjonujące zarówno dla dietetyka, jak i dla pacjenta.

Cele szkolenia z coachingu dietetycznego:

  • wprowadzenie w tematykę coachingu,
  • poznanie przyczyn psychologicznych nieprawidłowych zachowań związanych z jedzeniem,
  • omówienie istoty wywiadu motywującego,
  • poznanie narzędzi komunikacyjnych usprawniających relację dietetyk/lekarz – pacjent,
  • ćwiczenia praktyczne z umiejętności niezbędnych do wzmacniania motywacji u pacjenta.

I Stopień

Bazowe pojęcia, umiejętności i poznanie narzędzi diet coachingu:

  • charakterystyka procesu diet coachingu i jego Klientów,
  • rozwój własny dietocoacha (zajęcia warsztatowe)
  • narzędzia i cechy diet coachingu,
  • etyka pracy dietocoacha

W trakcie kursu słuchacze uczestniczą w zajęciach wykładowo-warsztatowych, studiach przypadku, dokonują analizy materiałów filmowych.

Czas trwania: 8hx60min

II Stopień

Praktyczne budowanie i rozwijanie kompetencji potrzebnych do pracy dietocoacha. Ćwiczenia praktyczne, warsztaty i video trening wykorzystujące wiedzę z poziomu pierwszego i zasoby własne.

Szkolenie diet coachingu obejmuje:

  • wywiad jako dialog partnerski z Klientem,.
  • badanie i wzbudzanie motywacji podczas rozmowy i ćwiczeń z Klientem,
  • podnoszenie kompetencji Klienta w zakresie wiedzy o żywieniu i czynnikach wpływających na apetyt,
  • cele i trudności, jakie może spotkać dietocoach,
  • dynamika procesu zmian,
  • od partnerstwa do asystowania – stopniowe kończenie pracy dietocoacha.

Zajęcia wykładowo-warsztatowe, materiały wideo, studia przypadków, trening z kamerą

 

Bilety do kupienia:

Default

Feliksa Szlachtowskiego 31,
Kraków,

zarezerwuj bilety

14/12/2018
215
0
16/12/2018
202
0
16/12/2018
168
0
17/12/2018
155
0
20/01/2019
154
0
17/02/2019
169
0