DIETETYK KRAKÓW

Ocena: 0/5
Ten dietetyk nie uzupełnił jeszcze informacji o sobie.
Ten dietetyk nie uzupełnił jeszcze informacji o sobie.
Ten dietetyk nie uzupełnił swoich usług

Ocena: 0/5
Jestem magistrem psychologii i psychodietetykiem, a wiedzę z zakresu dietetyki
i żywienia zdobywam przede wszystkim poza granicami Polski. Studiuję w Nutritional Consultancy w Plaskett Nutritional Medicine College i poddaję się certyfikacji na Praktykanta Medycyny Funkcjonalnej w Functional Medicine University w Stanach Zjednoczonych. Dzięki temu jestem na bieżąco z najnowszymi doniesieniami ze świata nauki i zdobywam wiedzę, której w polskiej dietetyce czasem brakuje. Szeroko pojęta żywność, żywienie i medycyna są moimi pasjami od dawna. W pracy z pacjentami szukam systemu, który będzie optymalny dla ich zdrowia, pozwala zwalczyć problemy hormonalne, choroby autoimmunologiczne i dolegliwości trawienne, a także wspiera ich w pracy nad wymarzoną sylwetką. Żyję zasadami, o których mówię – od kilku lat w moim jadłospisie nie ma zbóż i nabiału, co pomogło mi zwalczyć problemy hormonalne i zmaksymalizować wyniki sportowe. Wolne chwile poświęcam na szkolenia i pisanie bloga. Zapraszam do współpracy!
zobacz więcej
Jestem magistrem psychologii i psychodietetykiem, a wiedzę z zakresu dietetyki
i żywienia zdobywam przede wszystkim poza granicami Polski. Studiuję w Nutritional Consultancy w Plaskett Nutritional Medicine College i poddaję się certyfikacji na Praktykanta Medycyny Funkcjonalnej w Functional Medicine University w Stanach Zjednoczonych. Dzięki temu jestem na bieżąco z najnowszymi doniesieniami ze świata nauki i zdobywam wiedzę, której w polskiej dietetyce czasem brakuje. Szeroko pojęta żywność, żywienie i medycyna są moimi pasjami od dawna. W pracy z pacjentami szukam systemu, który będzie optymalny dla ich zdrowia, pozwala zwalczyć problemy hormonalne, choroby autoimmunologiczne i dolegliwości trawienne, a także wspiera ich w pracy nad wymarzoną sylwetką. Żyję zasadami, o których mówię – od kilku lat w moim jadłospisie nie ma zbóż i nabiału, co pomogło mi zwalczyć problemy hormonalne i zmaksymalizować wyniki sportowe. Wolne chwile poświęcam na szkolenia i pisanie bloga. Zapraszam do współpracy!
zobacz więcej
Ten dietetyk nie uzupełnił swoich usług

Ocena: 0/5
Ten dietetyk nie uzupełnił jeszcze informacji o sobie.
Ten dietetyk nie uzupełnił jeszcze informacji o sobie.
Ten dietetyk nie uzupełnił swoich usług

Ocena: 0/5
Ten dietetyk nie uzupełnił jeszcze informacji o sobie.
Ten dietetyk nie uzupełnił jeszcze informacji o sobie.
Ten dietetyk nie uzupełnił swoich usług

Ocena: 0/5
Absolwentka kierunku Technologia Żywności i Żywienie Człowieka w specjalizacji Żywienie Człowieka z dietetyką. Aktualnie w trakcie realizacji pracy doktorskiej w temacie możliwości wzbogacenia i wykorzystania w żywieniu produktów sojowych. Na co dzień pracuje w dwóch przychodniach – Gastromedica w Krakowie i I-medica w Żegocinie, oraz w Szpitalu Wielospecjalistycznym im. S. Dudricka w Skawinie. Na stałe związana również z magazynem Apetyt na Zdrowie oraz serwisem sieci aptek Dbam o Zdrowie. Na swoim koncie ma współpracę m.in. z czasopismem specjalistycznym o żywności i żywieniu Food Forum, Nutricia Oncology, producentem wód Żywiec Zdrój oraz wydawnictwami - m.in. PZWL. Pracowała przy projektach takich jak 1000 pierwszych dni wraz z Fundacją Nutricia, Świadoma Mama, Stop Otyłości, Światowy Dzień Serca, występowała w charakterze specjalistycznym w programie "Na kłopoty ..." w TVP ABC. W roku 2015 wchodziła w skład kadry kształcącej przyszłych dietetyków w Małopolskiej Wyższej Szkole im. Józefa Dietla w Krakowie. Prowadziła/prowadzi liczne warsztaty z zakresu edukacji żywieniowej oraz warsztaty kulinarne. Członek Polskiego Stowarzyszenia Dietetyków oraz Polskiego Towarzystwa Żywienia Pozajelitowego, Dojelitowego i Metabolizmu, założycielka grupy w mediach społecznościowych, która skupia kilka tysięcy dietetyków z całej Polski. Autorka bloga Pozytywne Żywienie.
W swojej pracy z Pacjentem stawia na indywidualność i zrozumienie jego problemów, uważa, że kluczem do sukcesu jest umiar i rozsądek w podejmowanych wyborach, ale i pozytywne zmiany, które powinny zajść przede wszystkim w naszej głowie. Jest przeciwna restrykcyjnym dietom u osób zdrowych. Swoich Pacjentów woli prowadzić wolniej, stopniowo uzyskiwać satysfakcjonujące spadki masy ciała, aby w rezultacie osiągnąć sukces, który utrzyma się już na stałe. W kręgu jej zainteresowań leżą zwłaszcza diety redukcyjne, ale i również zdrowe żywienie dzieci i dorosłych, a ostatnio - żywienie w chorobach nowotworowych.
zobacz więcej
Absolwentka kierunku Technologia Żywności i Żywienie Człowieka w specjalizacji Żywienie Człowieka z dietetyką. Aktualnie w trakcie realizacji pracy doktorskiej w temacie możliwości wzbogacenia i wykorzystania w żywieniu produktów sojowych. Na co dzień pracuje w dwóch przychodniach – Gastromedica w Krakowie i I-medica w Żegocinie, oraz w Szpitalu Wielospecjalistycznym im. S. Dudricka w Skawinie. Na stałe związana również z magazynem Apetyt na Zdrowie oraz serwisem sieci aptek Dbam o Zdrowie. Na swoim koncie ma współpracę m.in. z czasopismem specjalistycznym o żywności i żywieniu Food Forum, Nutricia Oncology, producentem wód Żywiec Zdrój oraz wydawnictwami - m.in. PZWL. Pracowała przy projektach takich jak 1000 pierwszych dni wraz z Fundacją Nutricia, Świadoma Mama, Stop Otyłości, Światowy Dzień Serca, występowała w charakterze specjalistycznym w programie "Na kłopoty ..." w TVP ABC. W roku 2015 wchodziła w skład kadry kształcącej przyszłych dietetyków w Małopolskiej Wyższej Szkole im. Józefa Dietla w Krakowie. Prowadziła/prowadzi liczne warsztaty z zakresu edukacji żywieniowej oraz warsztaty kulinarne. Członek Polskiego Stowarzyszenia Dietetyków oraz Polskiego Towarzystwa Żywienia Pozajelitowego, Dojelitowego i Metabolizmu, założycielka grupy w mediach społecznościowych, która skupia kilka tysięcy dietetyków z całej Polski. Autorka bloga Pozytywne Żywienie.
W swojej pracy z Pacjentem stawia na indywidualność i zrozumienie jego problemów, uważa, że kluczem do sukcesu jest umiar i rozsądek w podejmowanych wyborach, ale i pozytywne zmiany, które powinny zajść przede wszystkim w naszej głowie. Jest przeciwna restrykcyjnym dietom u osób zdrowych. Swoich Pacjentów woli prowadzić wolniej, stopniowo uzyskiwać satysfakcjonujące spadki masy ciała, aby w rezultacie osiągnąć sukces, który utrzyma się już na stałe. W kręgu jej zainteresowań leżą zwłaszcza diety redukcyjne, ale i również zdrowe żywienie dzieci i dorosłych, a ostatnio - żywienie w chorobach nowotworowych.
zobacz więcej
Pierwsza wizyta
Czas trwania: 60 min
Cena: 140 zł

Ocena: 0/5
Ten dietetyk nie uzupełnił jeszcze informacji o sobie.
Ten dietetyk nie uzupełnił jeszcze informacji o sobie.
Ten dietetyk nie uzupełnił swoich usług

Ocena: 0/5
Dietetyka to moja pasja. Odkąd pamiętam fascynował mnie wpływ tego co jemy na nasze samopoczucie i zdrowie. Wiedza i doświadczenie, którą zdobyłam pozwala dokonywać mi każdego dnia racjonalnych wyborów żywieniowych. Ciebie też mogę tego nauczyć – to wymaga wsparcia na kilku poziomach – przeprowadzę Cię przez nie tak, byś już nigdy nie wracał do starych nawyków.
zobacz więcej
Dietetyka to moja pasja. Odkąd pamiętam fascynował mnie wpływ tego co jemy na nasze samopoczucie i zdrowie. Wiedza i doświadczenie, którą zdobyłam pozwala dokonywać mi każdego dnia racjonalnych wyborów żywieniowych. Ciebie też mogę tego nauczyć – to wymaga wsparcia na kilku poziomach – przeprowadzę Cię przez nie tak, byś już nigdy nie wracał do starych nawyków.
zobacz więcej
Ten dietetyk nie uzupełnił swoich usług

Ocena: 0/5
Absolwentka Małopolskiej Wyższej Szkoły im. Józefa Dietla w Krakowie, Wydziału Humanistyki i Zdrowia, kierunku Dietetyka.
Uczestniczka wielu Konferencji Naukowych na temat Otyłości, Suplementacji, Kardiologii Prewencyjnej, Żywienia kobiet w ciąży oraz wielu wykładów na temat żywności, żywienia i zdrowego stylu życia.
Świadczy usługi w zakresie dietoterapii chorób (układu krążenia, układu pokarmowego, tarczycy, nerek, otyłości, niedożywienia, chorób nowotworowych, celiakii, cukrzycy, dny moczanowej, reumatoidalnego zapalenia stawów, alergii, nietolerancji pokarmowych i innych) oraz poradnictwa i układania diet dla osób zdrowych, kobiet w ciąży, karmiących, dzieci i młodzieży.
zobacz więcej
Absolwentka Małopolskiej Wyższej Szkoły im. Józefa Dietla w Krakowie, Wydziału Humanistyki i Zdrowia, kierunku Dietetyka.
Uczestniczka wielu Konferencji Naukowych na temat Otyłości, Suplementacji, Kardiologii Prewencyjnej, Żywienia kobiet w ciąży oraz wielu wykładów na temat żywności, żywienia i zdrowego stylu życia.
Świadczy usługi w zakresie dietoterapii chorób (układu krążenia, układu pokarmowego, tarczycy, nerek, otyłości, niedożywienia, chorób nowotworowych, celiakii, cukrzycy, dny moczanowej, reumatoidalnego zapalenia stawów, alergii, nietolerancji pokarmowych i innych) oraz poradnictwa i układania diet dla osób zdrowych, kobiet w ciąży, karmiących, dzieci i młodzieży.
zobacz więcej
Ten dietetyk nie uzupełnił swoich usług

Ocena: 0/5
Ten dietetyk nie uzupełnił jeszcze informacji o sobie.
Ten dietetyk nie uzupełnił jeszcze informacji o sobie.
Ten dietetyk nie uzupełnił swoich usług

Ocena: 0/5
Nazywam się Magdalena Madej-Babula. Wychodzę z założenia, że każda osoba jest jedyna oraz niepowtarzalna i ta wyjątkowość przekłada się również na jej preferencje smakowe. Dlatego też dokładam wszelkich starań, aby dieta i posiłki, które planuję, były nie tylko smaczne i zdrowe, ale przede wszystkim dostosowane do preferencji żywieniowych pacjentów oraz ich trybu życia. Dążę do tego, aby moi pacjenci wiedzieli i czuli, że dieta to nie jedzenie potraw bez smaku i ciągłe odczuwanie głodu, ale smaczne i różnorodne posiłki. Swoim pacjentom układam dietę zapewniającą odpowiednią kaloryczność oraz dostarczającą wszystkich niezbędnych składników odżywczych (białka, tłuszcze, węglowodany, witaminy i składniki mineralne) w odpowiednich ilościach i zgodnie z zapotrzebowaniem danego organizmu będącego na konkretnym etapie rozwoju. Dieta oparta jest ponadto na wiedzy i najnowszych założeniach oraz zasadach żywienia człowieka zdrowego i chorego zalecanych przez Instytut Żywności i Żywienia. Nie korzystam zatem z żadnych nowinek ani tzw. „diet – cud”. Moim głównym celem jest troska o zdrowie pacjenta oraz zmiana jego nawyków żywieniowych na lepsze. Dokładam również wszelkich starań, aby dieta była dostosowana zarówno do możliwości czasowych, jak i finansowych pacjenta.
zobacz więcej
Nazywam się Magdalena Madej-Babula. Wychodzę z założenia, że każda osoba jest jedyna oraz niepowtarzalna i ta wyjątkowość przekłada się również na jej preferencje smakowe. Dlatego też dokładam wszelkich starań, aby dieta i posiłki, które planuję, były nie tylko smaczne i zdrowe, ale przede wszystkim dostosowane do preferencji żywieniowych pacjentów oraz ich trybu życia. Dążę do tego, aby moi pacjenci wiedzieli i czuli, że dieta to nie jedzenie potraw bez smaku i ciągłe odczuwanie głodu, ale smaczne i różnorodne posiłki. Swoim pacjentom układam dietę zapewniającą odpowiednią kaloryczność oraz dostarczającą wszystkich niezbędnych składników odżywczych (białka, tłuszcze, węglowodany, witaminy i składniki mineralne) w odpowiednich ilościach i zgodnie z zapotrzebowaniem danego organizmu będącego na konkretnym etapie rozwoju. Dieta oparta jest ponadto na wiedzy i najnowszych założeniach oraz zasadach żywienia człowieka zdrowego i chorego zalecanych przez Instytut Żywności i Żywienia. Nie korzystam zatem z żadnych nowinek ani tzw. „diet – cud”. Moim głównym celem jest troska o zdrowie pacjenta oraz zmiana jego nawyków żywieniowych na lepsze. Dokładam również wszelkich starań, aby dieta była dostosowana zarówno do możliwości czasowych, jak i finansowych pacjenta.
zobacz więcej
Ten dietetyk nie uzupełnił swoich usług