dietetyk Angelika Heberlej
ocena dietetyka

Dietetyk Angelika Heberlej

Specjalizacja

Adres Gabinetu

ul. Jagiellońska 67B , 70-382 Szczecin

Doświadczenie i kwalifikacje

certyfikat
  • Studia wyższe (magisterskie)
  • Studia podyplomowe
1 lat doświadczenia w zawodzie

O mnie

Jestem specjalistą ds. żywienia człowieka oraz dyplomowanym psychodietetykiem. Aktualnie kończę doktorat w Zakładzie Podstaw Żywienia Człowieka na Zachodniopomorskim Uniwersytecie Technologicznym w Szczecinie. Jako współautor publikacji naukowych, a także poprzez bierny i czynny udział w licznych szkoleniach i konferencjach o zasięgu ogólnopolskim i międzynarodowym – stale pogłębiam swoją wiedzę na temat nowinek żywieniowych.
W swojej pracy pomagam nie tylko osobom, które pragną zrzucić trochę kilogramów, ale również tym, którzy zmagają się z różnymi chorobami dietozależnymi. Specjalizuję się w żywieniu osób z insulinoopornością i PCOS. Dbam również o to, aby osoby w trakcie leczenia chorób nowotworowych, poprzez prawidłowe odżywianie, miały siłę do walki z chorobą.
Jeśli więc jakaś choroba obniża jakość Twojego życia (m. in. nadciśnienie, cukrzyca, niedoczynność tarczycy, IBS, choroby autoimmunologiczne), masz różne dolegliwości ze strony układu pokarmowego, chcesz schudnąć lub po prostu poprawić swoje dotychczasowe nawyki na lepsze – umów się na pierwszą konsultację! Razem określimy Twój cel i opracujemy skuteczny plan działania, tak byś mogła/mógł cieszyć się lepszym zdrowiem, szczupłą sylwetką, a przede wszystkim – dobrym samopoczuciem!

Osiągnięcia

ODBYTE SZKOLENIA:
1. RODO w gabinecie dietetyka – praktyczne podejście do nowych przepisów unijnych
2. Dieta ketogeniczna w sportach wytrzymałościowych pod lupą Evidence Based Nutrition
3. Nieswoiste choroby zapalne jelit – współpraca dietetyka z pacjentem
4. Od pasji do własnej firmy – jak zacząć zarabiać na dietetyce?
5. Zaburzenia kompulsywne na talerzu – psychodietetyka jako narzędzie pracy z pacjentem
6. Algi morskie w codziennym jadłospisie każdego pacjenta
7. Holistyczna diagnostyka w chorobie Hashimoto – infekcje, koinfekcje oraz metale ciężkie jako czynniki spustowe
8. Immunożywienie osób aktywnych fizycznie
9. Zespół jelita drażliwego – diagnostyka i dietoterapia
10. Praktyczne zalecenia żywieniowe w chorobach tarczycy
11. Pacjent z insulinoopornością w gabinecie dietetyka

UDZIAŁ W KONFERENCJACH:
1. V Konferencja Naukowo-Szkoleniowej z cyklu Spotkań z Dietetyką Funkcjonalną „Neurobiota 2 – autyzm i borelioza: fitoterapia i żywienie pacjentów”
2. VI Ogólnopolska Konferencja Dietetyki Congressus Dietetica w Łodzi, tematyka konferencji: choroby autoimmunologiczne - wyzwanie współczesnej dietetyki, zastosowanie suplementów w dietetyce medycznej.
3. Konferencja czasopisma Food Forum: „Aktywność fizyczna, zdrowie, dieta. Najnowsze zalecenia żywieniowe dla osób aktywnych.”
4. Konferencja czasopisma Food Forum: „Zdrowa mama, zdrowe dziecko - Aktualne zasady odżywiania w czasie ciąży, karmienia oraz w okresie dziecięcym.”

OSIĄGNIĘCIA:
• 01-02.06.2017 Wygłoszenie doniesienia pt.: „Ocena sposobu żywienia dzieci w wieku przedszkolnym” na VI Bałtyckim Sympozjum Młodych Naukowców „Nauki medyczne i nauki o zdrowiu – BADANIA, EDUKACJA, WSPÓŁPRACA”
• 18-19.05.2017 II miejsce na Międzynarodowej Konferencji: XXII Sesja Sekcji Młodej Kadry Naukowej Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności, za wystąpienie pt.: „Ocena spożycia witaminy D wśród młodych osób z województwa zachodniopomorskiego”.
• 09-10.06.2016 Przedstawienie posteru pt.: „Assessment of Student Nutrition of the West Pomeranian University of Technology in Szczecin na II Międzynarodowej Konferencji „EKOLOGIA CZŁOWIEKA” w Szczecinie.
• 06-07.05.2014 Wygłoszenie doniesienia pt.: „Ocena spożycia witaminy D w wybranych grupach ludności z województwa zachodniopomorskiego” na konferencji: „VI WARSZAWSKIE DNI NAUKI O ŻYWIENIU CZŁOWIEKA – w poszukiwaniu optymalnego modelu żywienia” w Warszawie.
• 10.05.2012 I miejsce na XVII Międzynarodowej Konferencji Studenckich Kół Naukowych we Wrocławiu, za wystąpienie pt.: „Ocena wartości indeksu i ładunku glikemicznego oraz wskaźnika aterogenności diet 13-letnich dzieci z otyłością wisceralną”.
• 02.12.2011 I wyróżnienie na 3. Uczelnianej Sesji Studenckich Kół Naukowych Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego w Szczecinie, za wystąpienie pt.: „Indeks glikemiczny, ładunek glikemiczny oraz wskaźnik aterogenności diet 13-letnich dzieci z otyłością wisceralną”

WSPÓŁAUTORSTWO PUBLIKACJI I DONIESIEŃ NAUKOWYCH:
• Bogacka A., Heberlej A., Jeleńska M., Kucharska E. Aterogenność diety a profil lipidowy u pacjentów poradni kardiologicznej w Szczecinie. Probl Hig Epidemiol 2018, 99, 2, 155-161.
• Seidler T., Heberlej A. Ocena sposobu żywienia dzieci w wieku przedszkolnym. Materiały konferencyjne VI Bałtyckiego Sympozjum Młodych Naukowców „Nauki medyczne i nauki o zdrowiu – badania, edukacja, współpraca”. Szczecin 01-02.06.2017 r. strona: 21.
• Seidler T., Heberlej A. Ocena spożycia witaminy D w grupie młodych osób z województwa
zachodniopomorskiego. Materiały Konferencyjne XXII Sesji Sekcji Młodej Kadry Naukowej Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności. Szczecin 18-19.05.2017 r. ISBN: 978-83-935477-9-1, strona: 77.
• Seidler T., Heberlej A. The assessment of vitamin D intake in young people from the province
of West Pomeranian. Materiały Konferencyjne XXII Sesji Sekcji Młodej Kadry Naukowej Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności. Szczecin 18-19.05.2017 r. ISBN: 978-83-935477-9-1, strona: 79.
• Seidler T., Mieczkowska M., Heberlej A. Assessment of Student Nutrition of the West Pomeranian University of Technology in Szczecin. Materiały Konferencyjne II Międzynarodowej Konferencji „EKOLOGIA CZŁOWIEKA”, Szczecin 09-10.06.2016 r. ISBN: 978-83-7663-214-8, strona: 181.
• Goluch-Koniuszy Z., Heberlej A. Methods used by adolescents for reducing body mass. Rocz Panstw Zakl Hig 2015;66(4):327-335.
• T. Seidler, A. Heberlej: Ocena spożycia witaminy D w wybranych grupach ludności z województwa zachodniopomorskiego. Materiały Konferencyjne VI WARSZAWSKICH DNI NAUKI O ŻYWIENIU CZŁOWIEKA - w poszukiwaniu optymalnego modelu żywienia, Warszawa 06-07.05.2014 r., streszczenia doniesień, s. 30.

Usługi

Pierwsza wizyta Czas trwania: 60 min Cena: 120 zł
Szczegółowy wywiad żywieniowy z analizą składu ciała i interpretacją wyników, wywiad zdrowotny, analiza nawyków żywieniowych; określenie potrzeb, celu współpracy i sposobu działania.
Wizyta kontrolna dla klientów będących we współpracy Czas trwania: 30 min Cena: 0 zł
Analiza składu ciała, dotychczasowych postępów, zmiany nawyków; spotkanie nie zastępuje pierwszej wizyty.