
Dietetyk Aleksandra Pietryszyn
Specjalizacja
- Dietetyk ogólny
- Dietetyk dziecięcy
Adres Gabinetu
ul. Czarnieckiego 35 , 14-100 Ostróda
Doświadczenie i kwalifikacje

- Studia wyższe (magisterskie)
- Studia podyplomowe
5 lat doświadczenia w zawodzie
O mnie
Jestem absolwentką studiów na kierunku Technologia Żywności i Żywienie Człowieka Wydziału Nauki o Żywności na Uniwersytecie Warmińsko-Mazurskim. Dodatkowo ukończyłam studia podyplomowe z zakresu żywienia człowieka i dietetyki. Stale poszerzam swoją wiedzę uczestnicząc w konferencjach i szkoleniach dotyczących żywienia człowieka i problematyki otyłości i innych chorób dietozależnych. Posiadam również uprawnienia pedagogiczne, co dodatkowo ułatwia mi utrzymać dobry kontakt z najmłodszymi.
Na stanowisku dietetyka pracuję od 5lat. Bardzo lubię kontakt z ludźmi, najbardziej cenię sobie indywidualne podejście do każdej osoby, gdyż wiem, że przejście przez cały etap odchudzania jest bardzo trudne, tutaj główną rolę odgrywa psychika.
Przeżywam z klientami każdy zgubiony kilogram i staram się ich wspierać na każdym kroku, szczególnie w momencie kiedy pojawi się chwila zwątpienia.
Praca w zawodzie dietetyka jest moją pasją. Zawsze podchodzę z empatią do moich klientów i problemów, z którymi się do mnie zgłaszają, cenię wytrwałość w dążeniu do celu. Poprzez wdrażanie idei diety zdrowej, smacznej oraz prostej do wykonania, mam możliwość pomagania innym zaprzyjaźnić się ze zdrowym sposobem żywienia na zawsze.
Na stanowisku dietetyka pracuję od 5lat. Bardzo lubię kontakt z ludźmi, najbardziej cenię sobie indywidualne podejście do każdej osoby, gdyż wiem, że przejście przez cały etap odchudzania jest bardzo trudne, tutaj główną rolę odgrywa psychika.
Przeżywam z klientami każdy zgubiony kilogram i staram się ich wspierać na każdym kroku, szczególnie w momencie kiedy pojawi się chwila zwątpienia.
Praca w zawodzie dietetyka jest moją pasją. Zawsze podchodzę z empatią do moich klientów i problemów, z którymi się do mnie zgłaszają, cenię wytrwałość w dążeniu do celu. Poprzez wdrażanie idei diety zdrowej, smacznej oraz prostej do wykonania, mam możliwość pomagania innym zaprzyjaźnić się ze zdrowym sposobem żywienia na zawsze.
Osiągnięcia
- Udział w VIII Ogólnopolskiej Konferencji dietetyki Congressus dietetica (kwiecień 2018)
-Szkolenie - ,,Skuteczna diagnoza i interwencja dietetyczna u pacjentów po 60 roku życia-aspekty teoretyczne i praktyczne.’’- Projekt Dieta dla seniora (październik 2017- styczeń 2018),
-III Rajd Nowoczesnej Dietetyki- ,,Pacjent z insulinoopornością w gabinecie dietetyka’’, ,,Praktyczne zalecenia żywieniowe w chorobach tarczycy’’, ,,Zespół jelita drażliwego - diagnostyka i dietoterapia’’, ,,Immunożywienie osób aktywnych fizycznie’’, ,,Diagnostyka w chorobie Hashimoto’’ (listopad 2017),
- Udział w VII ogólnopolskiej Konferencji dietetyki Congressus dietetica (marzec 2017)
-Szkolenie - ,,Dialog motywujący’’ zorganizowane przez Centrum Edukacji i Poradnictwa żywieniowego Nutri Center (wrzesień 2016),
-Szkolenie - ,,Budowanie trwałych relacji z klientem’’ Profes ( marzec 2014),
-certyfikat ukończenia ,,Dokumentowania Dobrej Praktyki Produkcyjnej GMP i Higienicznej GHP oraz systemu HACCP w produkcji i obrocie żywnością’’,
-Szkolenie - ,,Skuteczna diagnoza i interwencja dietetyczna u pacjentów po 60 roku życia-aspekty teoretyczne i praktyczne.’’- Projekt Dieta dla seniora (październik 2017- styczeń 2018),
-III Rajd Nowoczesnej Dietetyki- ,,Pacjent z insulinoopornością w gabinecie dietetyka’’, ,,Praktyczne zalecenia żywieniowe w chorobach tarczycy’’, ,,Zespół jelita drażliwego - diagnostyka i dietoterapia’’, ,,Immunożywienie osób aktywnych fizycznie’’, ,,Diagnostyka w chorobie Hashimoto’’ (listopad 2017),
- Udział w VII ogólnopolskiej Konferencji dietetyki Congressus dietetica (marzec 2017)
-Szkolenie - ,,Dialog motywujący’’ zorganizowane przez Centrum Edukacji i Poradnictwa żywieniowego Nutri Center (wrzesień 2016),
-Szkolenie - ,,Budowanie trwałych relacji z klientem’’ Profes ( marzec 2014),
-certyfikat ukończenia ,,Dokumentowania Dobrej Praktyki Produkcyjnej GMP i Higienicznej GHP oraz systemu HACCP w produkcji i obrocie żywnością’’,
Informacje dodatkowe
- • Akceptuję karty płatnicze
- • Parking dla klientów
Usługi
Pierwsza wizyta | Czas trwania: 60 min | Cena: 150 zł |
-pomiary antropometryczne (sprawdzenie składu ciała: poziom tkanki tłuszczowej i wody w organizmie, waga oraz pomiary obwodów), -wywiad zdrowotny i żywieniowy( 24-godzinny z dnia poprzedniego), -ustalenie celu - wagi do jakiej dążymy, - jadłospis (przedstawienie diety oraz zaleceń żywieniowych), -naturalna suplementacja. |
Kolejna wizyta | Czas trwania: 30 min | Cena: 120 zł |
-pomiary antropometryczne, -jadłospis, -naturalna suplementacja. |
Bezpłatna konsultacja | Czas trwania: 30 min | Cena: 0 zł |
W trakcie tej niezobowiązującej wizyty przeprowadzam badanie i analizę składu Twojego ciała. Następnie przedstawiam wyniki, wnioski i propozycję kuracji. |