ocena dietetyka

Dietetyk Adam Grdeń

Specjalizacja

Adres Gabinetu

ul. Startowa /12/1 , 20-352 Lublin

Doświadczenie i kwalifikacje

certyfikat
  • Studia wyższe (magisterskie)
  • Kurs
3 lat doświadczenia w zawodzie

O mnie

Absolwent Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie na kierunku dietetyka. Aktualnie kontynuuje kształcenie jako doktorant na Wydziale Nauk o Żywności i Biotechnologii UP w Lublinie prowadząc badania w dyscyplinie technologia żywności i żywienie człowieka.

Największą jego pasją jest żywność, żywienie i sport. W pracy zawodowej głównie zajmuje się dietetyką sportową pomagając zarówno amatorom, jak i profesjonalistom, którzy pragną poprawić swoje wyniki sportowe i zachować przy tym zdrowie. W szczególnym stopniu bliskie są mu sporty walki, więc jeśli potrzebujesz specjalisty od żywienia i suplementacji w sportach walki to właściwy wybór.

Prócz dietetyki sportowej zajmuje się także zdrowym odchudzaniem i dietoterapią m.in. takich schorzeń jak: otyłość, cukrzyca, insulinooporność, zespół metaboliczny, choroby wątroby, choroby nerek, choroby tarczycy, alergie i nietolerancje pokarmowe, dolegliwości żołądkowo-jelitowe.

Poza pracą naukową i zawodową wolny czas spędza na sali treningowej jako instruktor Karate Kyokushin. Rekreacyjnie również biega, pływa i jeździ na rowerze. W kuchni lubi wykonywać dania włoskie oraz kuchni azjatyckiej. Zwolennik podejścia dietetycznego zwanego fleksitarianizmem.

Osiągnięcia

Osiągnięcia naukowe:

I miejsce w Ogólnopolskim Turnieju Wiedzy Dietetycznej "Nutriada 2019"
• Grdeń A. i wsp.: „Właściwości prozdrowotne imbiru”. Bromat. Chem. Toksykol. – L, 2017, 2, str. 115–121
• Grdeń A., Ćwiek P.: „Kurkumina – bioaktywny związek ostryżu długiego (curcuma longa) wykazujący liczne właściwości prozdrowotne”. Journal of Nutrilife (www.nutrilife.pl).
• Grdeń A., Ćwiek P.: „Zastosowanie kurkumy w chemoprewencji raka piersi” – poster. VI Ogólnopolska Konferencja Studencka „Wejrzenie w Nowotworzenie”. Lublin, 12.05.2017r.
• Grdeń A., Ćwiek P.: „Wybrane nieprawidłowe nawyki żywieniowe w grupie osób
z cukrzycą typu II” – poster. III Ogólnopolska Konferencja Naukowa Studentów
i Doktorantów „Medyczne aspekty żywienia człowieka”. Rzeszów, 9-10.06.2017.
• Grdeń A., Ćwiek P.: „Zastosowanie morwy białej w dietoterapii cukrzycy typu II”
– poster. III Ogólnopolska Konferencja Naukowa Studentów i Doktorantów „Medyczne aspekty żywienia Człowieka”. Rzeszów, 9-10.06.2017.

Kursy i certyfikaty:

• „Żywienie w chorobach tarczycy” – Lublin, 25.05.2017. Prowadzący: mgr Hanna Stolińska-Fiedorowicz.
• „Diagnostyka dla dietetyka” – Lublin, 20.05.2017. Prowadzący: lek. med. Zlata Czajkowska.
• „Żywienie w PCOS i insulinooporności” – Lublin, 21.05.2017. Prowadzący: lek. med. Zlata Czajkowska.
• „Dietetyka sportowa” – Lublin, 11.03.2017. Prowadzący: mgr Damian Parol.
• „Diety niksowęglowodanowe w procesie redukcji tkanki tłuszczowej” – Lublin, 19.11.2016. Prowadzący: mgr Tadeusz Sowiński.
• „Badania laboratoryjne w diagnostyce chorób dietozależnych” – Rzeszów, 4.06.2016. Prowadzący: mgr Ewelina Polak.
• „Aktywacja mięśni docelowych z wykorzystaniem rozciągania mięśni wewnątrz serii” – Warszawa, 22.10.2016. Prowadzący: Tomasz Słodkiewicz z Europejskiego Centrum Sportu.
• „Żywienie oraz trening w procesie kształtowania sylwetki i dbania o zdrowie” – Lublin, 18-19.03.2017. Prowadzący: Jacek Bilczyński.
• „Konferencja dietetyki sportowej” – Warszawa, 16.09.2017. Akademia Dietetyki Sportowej.

Informacje dodatkowe

  • Akceptuję karty płatnicze
  • Parking dla klientów
  • Przyjazny dla osób poruszających się na wózku inwalidzkim
  • Wizyty online

Usługi

pierwsza wizyta Czas trwania: 60 min Cena: 100 zł
Podczas pierwszej wizyty, przeprowadzimy z Tobą dokładny wywiad dietetyczny, który obejmuje zarówno część żywieniową, jak i część medyczną. Zapytamy Cię m.in. o Twoje dotychczasowe nawyki żywieniowe, preferencje kulinarne, samopoczucie, doskwierające choroby i dolegliwości. Przeanalizujemy wyniki podstawowych badań. W czasie trwania konsultacji wykonamy analizę składu ciała za pomocą analizatora posiadającego certyfikat unijny CE0122 oraz atest dla urządzeń medycznych. Na podstawie uzyskanych informacji określimy wspólne cele oraz plan postępowania żywieniowego. Rozwiejemy wątpliwości i postaramy się odpowiedzieć na wszystkie Twoje pytania.
wizyta kontrolna Czas trwania: 30 min Cena: 60 zł
Podczas wizyty kontrolnej wykonamy analizę składu masy ciała oraz przeanalizujemy uzyskane efekty wprowadzonej interwencji żywieniowej. Porozmawiamy o sukcesach i trudnościach jakie pojawiły się w czasie stosowania zaleceń. Wspólnie określimy dalszy plan działania. Odpowiemy na Twoje pytania oraz sukcesywnie będziemy uczyć Cię w jaki sposób czytać etykiety produktów spożywczych, komponować zdrowe i smaczne posiłki oraz szukać rzetelnych informacji na temat zdrowia.
jadłospis 7 dni Czas trwania: 30 min Cena: 100 zł
Jadłospis ten obejmuje szczegółowe rozpisanie indywidualnie dla każdego pacjenta jadłospisu na 7 dni wraz z przepisami do potraw. Jadłospis uwzględnia informacje zebrane podczas wywiadu żywieniowego m.in. indywidualne preferencje żywieniowe, alergie i nietolerancje oraz specyfikę schorzenia, z którą zgłosił się pacjent. Jadłospis 7 dniowy nie oznacza, że można go stosować jedynie przez 7 dni. Jest to schemat, który można powtarzać do czasu uzgodnionego z dietetykiem i zależy od indywidualnego schematu postępowania oraz osiąganych efektów.
jadłospis 14 dni Czas trwania: 30 min Cena: 180 zł
Jadłospisy układamy indywidualnie dla każdego pacjenta, zwracając szczególną uwagę na stan zdrowia, preferencje żywieniowe, możliwości finansowe, umiejętności kulinarne i ilość czasu jaką trzeba poświęcić na przygotowywanie posiłków. Jadłospis obejmuje: indywidualny plan żywieniowy, rozpisanie suplementacji (jeśli jest potrzebna), dokładne wytyczne do przygotowywania posiłków, listę zakupów, ewentualnie polecane sklepy i firmy produktów.
analiza składu ciała Czas trwania: 30 min Cena: 30 zł
Analiza składu masy ciała analizatorem TANITA z certyfikatem medycznym wraz z omówieniem wyników. Wyniki obejmują m.in.:
- masę ciała
- zawartość tkanki tłuszczowej
- zawartość okołonarządowej tkanki tłuszczowej
- zawartość tkanki mięśniowej
- zawartość wody
- wiek metaboliczny
zakupy z dietetykiem Czas trwania: 60 min Cena: 50 zł
To opcja dla osób, które chciałyby rozwiać swoje wszelkie wątpliwości i skrócić czas spędzony w sklepie podczas zakupów. „Zdrowe, czy nie zdrowe”, jeśli i ty, zastanawiasz się czy dany produkt jest dla Ciebie, czy ma dobry skład i czy warto go kupić – ta opcja jest zdecydowanie dla Ciebie. W czasie trwania „zakupów z dietetykiem” w wybranym przez Ciebie sklepie, dietetyk pomoże oraz wytłumaczy Ci jak zrobić zdrowe i niedrogie zakupy. Powie na co zwrócić uwagę, które produkty lepiej omijać i dlaczego.
Wizyta online Czas trwania: 60 min Cena: 150 zł
Wizyta online poprzez komunikator skype lub messenger. Zawiera wywiad dietetyczny, analizę problemu, planowanie postępowania i analizę podstawowych badań laboratoryjnych.